ПРОСЈЕЧНО ТРАЈАЊЕ СЕКСА

Седам минута

5196

Сексолози се често позивају на истраживање које је показало да је идеална дужина сексуалног односа 7,3 минута.

Секс је вјечна тема расправа, лаика и стручњака. На ту тему сви имају нешто да кажу. И након бројних чланака о разним техникама и величинама, научници су проговорили и о временском трајању самог чина сједињења. Дакле, заборавите устаљено мишљење да је дужи секс бољи, или да је задовољство веће, или да ваша партнерка ужива у полусатној пенетрацији.

Оптимално вријеме сексуалног односа креће се, кажу сексолози, од 3 до 13 минута (није урачуната предигра). Један од истраживача, Маријана Брендон, каже да никоме није лако водити љубав дуже од 13 минута али и да је полни чин у трајању од минут – два ипак прекратак.

Сексолози се често позивају на резултате истраживања из 2005. године, у којем се учествовало чак хиљаду и по парова, на основу чијих искустава су закључили да је идеална дужина сексуалног односа 7,3 минута (жене су имале штоперице).

Паоло Коељо је сматрао да је толико, ипак, недовољно, па главна јунакиња његовог романа, проститутка, са својим муштеријама проводи по 11 минута.

Ерик Корти, сексолог, који је, такође, радио на овом пројекту, каже да је немогуће одредити идеалну дужину али да оваква истраживања могу да помогну у разбијању неких митова о сексу.