ПОД ЛУПОМ

ГОРАН СЕКУЛОВИЋ: Држава – то смо ја и Мило Ђукановић!

19712

Скупштински одбор поново је изабрао Горана Секуловића за члана Савјета ТВЦГ, и то на предлог НВО „Барске мажоретке“ и НВО „Црногорски Хаиђини“. А ево шта смо раније о њему писали:

„Држава то сам ја!“  Кад је наводно изрекао споменуту реченицу, имао је краљ Луј IV само 16 година. Било је то у средњем вијеку, далеке 1655. године. Три и по вијека касније, у најнапреднијој држави Западног Балкана, која је на сигурном путу у Европску унију, како за Црну Гору воле да кажу њени властодршци, члан Савјета јавног сервиса (Радио-телевизије Црне Горе) Горан Секуловић, „независни“ новинар на заласку своје каријере, сматра непријатељем државе сваког ко не слави вишедеценијски режим Мила Ђукановића.

„Они су дио опозиције која није опозиција власти, него опозиција држави. Они су на тасу ваге антидржавне коалиције“, казао је Горан Секуловић јуче на сједници Савјета РТЦГ-а, мислећи на Андријану Кадију и Владана Мићуновића, директоре ове медијске куће. У једном тренутку их је чак оптужио да учествују у специјалном рату против државе Црне Горе.

Секуловић је од недавно члан Савјета РТЦГ, одлуком Скупштине Црне Горе, тачније вољом посланика ДПС-а, партије чији је он члан још од њеног оснивања. Делегиран је у Савјет у склопу покушаја ДПС-а да успостави контролу над овим јавим сервисом. И он је већ на првој сједници показао своје право лице.

Ријеч је не само о партијском човјеку, већ о једном од највећих заљубљеника у лик и дјело Мила Ђукановића, о чему свједоче и његове књиге. Осим књиге „Премијер побједничког духа“ (2006), о којој смо раније писали, Секуловић је аутор још три пропагандистичке књиге о Ђукановићу: „Енигма једне харизме: прилог црногорском самоосвјешћењу“ (1998), „Ђукановић: један одговор на црногорско питање и други политички есеји“ (2001) и „Мило, оћемо кош!“ (2002). Занимљиво је да су све четири књиге објављене уочи парламентарних избора.

Изабрати таквог лика у Савјет јавног сервиса је повратак најмање у 50-те године прошлог вијека, у вријеме најцрње комунистичке диктатуре. Секуловић неодољиво подсјећа на оног полицајца из филма “Три карте за Холивуд“, који током своје социопатске тираде узвикује: „Овај народ је непријатељ ове државе!“ Он очигледно ставља знак једнакости између државе, партије и његовог неприкосновеног вође, и свако ко се не уклапа у ту једначину – државни је непријатељ коме треба купити карту за одлазак из Црне Горе.