јављају хрватски медији

Ухапшен Ивица Тодорић!

694

Најтраженији Хрват у овом тренутку, власник концерна „Агрокор“ који се налазио на црвеној потјерници предао се полицији у Лондону, јављају хрватски медији

Како је пренијела регионална ТВ Н1, хрватска полиција примила је обавјештење да је јутрос у 9:04 по локалном времену Ивица Тодорић позван у Чаринг Крос полицијску станицу у Лондону гдје је и ухапшен по европском налогу за хапшење.

Према сазнањима Н1 Тодорић је се сам пријавио полицији и чим је стигао одмах је ухапшен. Тодорићеви сарадници очекују да ће, након разговора он, уз кауцију, бити пуштен да се брани са слободе.

Тодорић је у лондонску полицијску станицу дошао у пратњи својих британских адвоката.

Незванично, јављају хрватски медији, Тодорић је ових дана скупљао новац за плаћање кауције да би се бранио са слободе. Очекује се саопштење МУП-а и ДОРХ-а, који су водили истрагу против Тодорића, његових сарадника и синова.

Хрватски недељник Национал објавио је данас да званични Загреб на два висока нивоа о томе информисао енглеске власти како би га лоцирале. „Постоје два нивоа комуникације, полицијска и обавјештајна. Високи полицијски званичници контактирали су са енглеским колегама. Исто је учинила и обавештајна служба“, тврди овај недељник.

До тих информације, кажу, дошло се реконструисањем телефонских бројева којима се служи Ивица Тодорић као и чланови његове породице.

За Тодорићем је прошле седмице расписан европски налог за хапшење, а када је објављен да је он сада најтраженији на списку Европолиса, истог дана се огласио власник „Агрокора“ и на свом блогу написао да хрватске власти цело време знају његову тачну адресу, али је премијер Андреј Пленковић то на неки начин демантовао.

„Моји су адвокати у сталном контакту са властима и надлежним институцијама којима је позната моја адреса, и то још од пре него што је против мене покренута било каква истрага“, написао је Тодорић додајући да се не скрива и да му је савјест чиста.