поглед са истока

Како ратовати против господара црногорске таме!

5120

Ево упутства које апостол Павле даје ратницима против господара таме (Ефесцима 6, 10-18):

„А даље, браћо моја. јачајте у Господу, и у сили моћи његове. Обуците се у свеоружје Божије, да бисте се могли одржати против лукавства ђаволскога. Јер не ратујемо против крви и тела, него против поглаварства, и власти, и господара таме овога света, против духова злобе у поднебесју…

Стојте, дакле, опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде. И обувши ноге у приправност за јеванђеље мира. А изнад свега, узмите штит вере, о који ћете моћи погасити све огњене стреле нечастивога. И кацигу спасења узмите, и мач Духа, који је реч Божија.

И сваком молитвом и прозбом молите се у Духу у свако доба, и уз то, бдите са сваком истрајношћу и мољењем за све свете“.

Дакле – ми ратујемо не против „крви и тијела“, него против „поглаварства, и власти“, против господара црногорске таме и духова злобе у Црној Гори…

Најчешће се господар Црне Горе користи баш „крвљу и тијелом“, конкретним људима као својом војском, односно полицијом. Али, наш рат не треба да буде против тих људи, макар и запрљаних икона Божијих, већ се устремимо на духове злобе чији су ти људи носиоци. Тако ћемо бити ефикаснији и однијети  побједу над господаром таме – без насиља према „крви и тијелу“.

Зато и вечерас узмите штит вјере у руке, и кацигу спасења узмите, и мач Духа који је ријеч Божија.