СКИДАЊЕ ПРАШИНЕ

Први мај – масонска подвала!

3788

Социјалисти, који су се борили против капиталиста, прослављају датум кад је формално заснована капиталистичка експлоатација! Наиме, 1. маја 1776. године у Инголштату, створена је спрега мaсона и банкара која ће у црно завити свијет

Пише: Љубиша Морачанин

Предлажем читаоцима опкладу: да ниједан од наших универзитетских професора не зна ништа о 1. мају 1776. године, несумњиво веома значајном датуму. То је дан када су основани Илуминати. Ријеч „илуминат“ је латинског поријекла и значи – просвијећен. Они владају и данашњим свијетом, они повлаче фигуре на свјетској шаховској табли. Један њихов припадник је сто година касније записао: „Ја нијесам масон, ја сам илуминат, а нама масони конобаришу!“

Дакле, 1. маја 1776. године, Адама Вајсхаупт је симболично предао јеврејским банкарима, у Франкфурту на Мајни, свој превод Платоновог списа ,,О Републици“. Најславнији грчки филозоф је ту дао свој предлог за најбољу (недемократску) државну управу, с чврсто омеђеним и непромјенљивим сталежима: на врху је наследни племићки сталеж, окружен мислиоцима – филозофима и свештеницима; под њима су сталежи војнички, трговачки, слободних људи и робова.

Адам Вајсхаупт

Адам Вајсхаупт, атеиста, био је професор канонског права на Језуитском универзитету у Инголштату, градићу недалеко  од Минхена, док га нијесу прокљували и избацили. По вјерском убјеђењу, припадао је Волтеровој секти ,,деиста“, једној од ,,филозофских“, атеистичких јереси која се појавила у првој јудејској колонији у Европи, у Енглеској.

Какав је био смисао предавања овог превода ,,Републике“ јеврејским банкарима? Ту се сковала спрега ођавољених банкара с масонима. У тој ђаволској фантасмагорији, анти-филозофски настројени банкари били су почаствовани професоровом фантазијом. Далеко су они били од филозофа, али је њихово познавање пљачкашких начела имало неки вриједност у односу на људско крдо: они су знали како се манипулише новцем и користи опака лихварска вјештина.

Тај савез масона и банкара (Илуминати) траје већ два и по вијека. Безбожна демократија и брутални комунистички поредак су два екстрема који имају заједничку основу у вољи Сатане да пркоси Богу Творцу. Њихов систем је цинично супротан свему племенитом, узвишеном и духовно осмишљеном. Масонско-банкарски систем је потпуна негација добра.

Они су мајстори да замажу очи, њихово ремек дјело била је Француска револуција. Са малим, ,,реакционарним“ прекидима, масони су остали директори француске политике, током више од 200 година, па до данашњих дана, преко ,,мати-ложе“ Гранд Ориент. Енглеску демократију, јудео-банкари су, већ са себи својственом лукавошћу, успоставили један вијек раније.

Вајсхаупт је био најдаровитији револуционар цјелокупне свјетске историје. Радио је по начелу револуционарних тројки, по којима је само водећи члан познавао једног радника из наредне тројке.

Сви револуционари су имали и званичне надимке, и често им је само надимак био познат. Они који су се придруживали завјери, знали су само за опште, јавне, племените циљеве, а међу њима је било много опсењених људи – бискупа (једна од таквих наивчина био је и карловачки митрополит Стратимировић), генерала, књижевника – али, они нијесу познавали атеистичка убјеђења оних у врховима.

Они су представљали масу коју је Лењин називао ,,корисним будалама“ – либерали, напредњаци, љевичари, атентатори, мрзитељи хришћанства и устаљеног поретка. Као термити, они су радили на рушењу храма и пријестола, традиције и пристојних схватања и, умјесто њих, у темеље друштва су уграђивали вјеровања по Сатани.

Себе и друге људе просвећене Сатаном, Вајсхаупт је називао Илуминатима, Просвећенима. Безбожну, атеистичку културу, коју су ширили прије и послије Француске револуције, звали су на француском Eclaircissment (,,Просвећеност“); на њемачком језику су тај облик демонизованог, обесхристовљеног менталитета поносно истицали као Erklarung (,,Просвета“); на енглеском говорном подручју Englightenment (,,Просвећеност“). То европско ,,завођење за Голеш планину“ су финансирали јудео-банкари, и прије и послије Француске револуције.

Режирањем ратова и револуција у Новом вијеку, тај масонско-банкарски савез донио је 400 милиона жртава. Ето, то је тријумф спреге банкара и масона, закључен 1.маја 1776. године. И то још није крај.

Последње жртве масонско-банкарске завјере за поробљавање човјечанства, тзв.. Нови Свјетски Поредак, Срби и остали народи који су живјели на простору старе Југославије, већ су искусили. У грађанском рату, који су агенти НСП лансирали разарањем југословенске државе, било је бар 100 хиљада мртвих, на трима зараћеним странама.

Ето, тих 400 милиона уништених живота, у ратовима и револуцијама, посљедица су тог 1.маја 1776. године, кад се Вајсхаупт удружио с јудео-банкарима да свијет поведе  у офанзиву против хришћанских интереса.

Први мај је датум урезан у свијести  евро-америчких гоја, а везан за прославу Дана радништва. Какав цинизам: угњетачи цјелокупног човјечанства су подметнули крду – Први мај као празник, у част њиховог статуса оваца, које масони шишају по својој вољи. Социјалисти, који су се борили против капиталиста, прослављају датум кад је формално заснована капиталистичка експлоатација!

Зашто је Вајсхаупт изабрао баш овај дан? Био је то празнични дан. Празник је био у част Сунца! Стари, пагански празник из епохе римске империје. Историја недвосмислено свједочи да је римски император Диоклецијан (284-305) био, засигурно, најсуровији гонитељ хришћана. Године 303. он обзнањује едикт о једнобразној вjери у Царству коју hришћани не прихватају. За ту непослушност, нелојалност Империји, бивају сурово кажњени одузимањем јавних и приватних посједа, забраном окупљања, рушењем цркава, уништавањем светих списа… Плаћено је, по некима, цијеном од чак стотину хиљада живота. Године 305. дана 01. маја, Диоклецијан се разболио и абдицирао.

Вајсхаупт  је знао за овај датум. Његова је одлука била да настави тамо где је Диоклецијан стао 1400 година раније…