МЕДИЈСКА СПОНЗОРУША

ПРОМЕТАЊЕ ИВАНЕ ШЕБЕК: С Ранка на магарца!

8056
Фото: МагазинНина

Пише: Милош Андрић

Како је записао Вук Караџић, Насрадина-хоџу карала је жена да не сједи беспослен, него да се „промеће“, тј. да ради нешто. Хоџа, пак, разумјевши то сасвим друкчије, разапне поњаву у авлију, па, прорезавши је, стане скакати кроз њу и тамо и амо. Тако је настао израз: „Промеће се као хоџа кроз поњаву“ – за некога ко се у животу сналази којекако, избјегавајући веће напоре и не марећи за смисао свега тога.

Е, тако се кроз црногорску медијску поњаву промеће Ивана Шебек.

Власник компаније Пинк, Жељко Митровић, смијенио је досадашњег генералног директора Горана Раденовића и на његово мјесто поставио Ивану Шебек, бившег уредника Дневника на РТЦГ.

Јавна тајна је да је Ивана Шебек била љубимица Ранка Кривокапића, лидера СДП-а и да је захваљујући томе, а не захваљујући професионалним квалитетима, заузела тако важну позицију у Телевизији Црне Горе. Након распада ,,брака“ ДПС-СДП, Шебек је остала уз власт.

С обзиром да је РТЦГ промијенила уређивачку политику и окренула леђа ДПС-у, за Шебек ту више није било мјеста. Дала је отказ и прометнула се на ТВ Пинк М, а недуго затим постала и генерални директор исте.

Као што знамо, ТВ Пинк је позната као телевизија која подржава режим сваке државе у којој се емитује, па ни Црна Гора није изузетак. Прихватањем рада у режимској телевизији, Шебек је показала колико је професионална и објективна (што је потенцирала у отвореном писму након отказа у РТЦГ-у).

Директор ТВЦГ, Владан Мићуновић, том приликом изјавио је да Шебек ,,није за иоле озбиљан новинарски посао“, па се поставља питање зашто је такав кадар толико дуго радио на Јавном сервису који би требало да служи грађанима Црне Горе, а не ДПС-у и да ли ће Шебек кренути стопама свог бившег колеге Андрије Николића.