Скидање прашине

ФРЕСКА ИЗ ЗОГРАФА: Непријатељи хришћанства

2140

Ова фреска из Зографа, бугарског манастира на Светој Гори Атонској, свједочи да су прије 200 година монаси били свјеснији о непријатељима пуне хришћанске истине и традиције, тј православља, него наши савремени теолози и мирјани који су жртве јудео-масонског лукавства и обмане.

Кад је иконописац радио ту фреску, јудео-банкарска („Француска“) револуција од 1789. године и њена звјерства против хришћана су била у релативно очуваном сјећању. У међувремену, у току даљих 180 година, јудео-масони су испрали мозак хришћанима, нарочито оним на Западу и побркали им свијест. Те „истине“ су мудраци са Запада касније продали православним народима као просвету без Христа.

Јудео-банкари, означени кесом са знаком америчког долара, најважнији су сарадници Антихриста у рату против Спаситеља. Они су покровитељи јудео-масонских подривача светосавске вјере: обезбожених универзитетских професора, атеистичких књижевника и публициста, обмањивача са медија, христоборачких социјалиста и комуниста, непријатеља морала и честитих традиција, јеврејских антихришћанских организација. Ти борци против Спаситеља су представљени у виду групе војника који бацају стријеле на брод Христове цркве, Христа, Богородице и светитеља на њему. Они јашу на лавовима; другим ријечима то су ђаволи.

Вавилонска блудница (Откр., гл. 17) представља владе и државе које су прогониле хришћане и подривале хришћанство (нпр. бољшевици, секуларистичке демократије, „либерали“, атеисти, нацисти, савремени незнабошци), као и јереси, секте и култови.

Ту војску, на лијевој страни иконе, предводи аждаја, тј. Сатана. Ту су и адске птичурине и звери као оличења Нечистог Духа. На челу те војске су краљеви – владари, који мрзе хришћане и прогањају их као што је чинио Стаљин и јудео-бољшевици. Њихова слика и прилика је римски цар Јулијан Отпадник, који се врато незнабоштву и прирпемио много пакости против хришћанства; он је симбол јудео-масонских законодаваца и политичара, прошлих и садашњих. Они су на страни пакла.

На десној страни слике је црла орлушина, поглавар пакла, у чијем окриљу јејеретик са митром на глави и други брадати лажни тумач хришћанске вјере. Они заговарају јереси или унијаћење. У тој групи је и римски папа – симбол многих непријатељских потеза протв православља у прошлости и садашњости. У тој скупини је и Лутер, који се оправдано побунио против застрањивања у римској Цркви, али је проузороковао на Западу даљи распад хришћанства на протестанске секте и јереси.

Да није било раслабљености хришћанства због Лутерове побуне, јудео-финансијери и њихови подли извођачи завјетре, јудео-масони, не би имали прилику да духовно раслабе европске народе и у току три вијека (18-20.) јудаизирају нашу културу и схватања. Фарисеји-талмудисти су побиједили хришћанство. Оно је у Европи-Америци затровано безбожним јудеским духом, поражено и у рушевинама. Антихрист ликује, а Син Божји је одбачен и занемарен. Он је сам прорекао: „А син човјечији и када дође, хоће ли наћи вјеру на земљи?“ (Лк. 18:8)

Они који су Га распели, сада тајно господаре хришћанским народима и милионе душа – намијењених за Спасење – приводе свом господару Велзевулу, тј. Нечастивом, Сатани.

Ова фреска је, дакле, очигледан доказ да је хришћанима, а поготову православцима, још прије 200 година било потпуно јасно одакле им долази главна опасност. Нијесу се либили да то и јавно кажу, или представе кроз икону у манатиру, желећи да будућим покољењима упуте опомену.

Очигледно да није имао ко да их чује, јер данашњи прваци српски и њихови следбеници, као слијепе вође слијепима, не желе да виде ову горку истину, чак ни после последњих догађаја, кад нас је НАТО – једна од агенција Новог (јудејског) свјетског поретка, бомбардовао 1999 године и убио преко 2000 Срба и земљу порушио.

(из књиге „Тајни рушитељи хришћанства“, др Ратибора М. Ђурђевића)