И над попом има поп: Душко марковић и доналд трамп

Гураће нас још!

2920

Као што полтрони са осмјехом прихватају то што годинама живе у гузицама функционера власти, а функционери са још већим (осмјехом) то што их господар шамара за сваку грешку или изгубљене изборе, тако и Дуле са џентлменским осмјехом прихвата то што га један неуравнотежени предсједник Америке гура. Дакле, и над попом има поп

Пише: Милош Андрић

„Трамп се уплашио Марковића“, ,,Трамп је дивљак“, ,,Дуле је господин и џентлмен“, ,,Ударио Трамп у стијену“, ,,Ајде гурни га жутаљу кад се камере угасе“, ,,Дуле, само са осмјехом, не може нам нико ништа“, ,,Трамп је искомплексирани психопата“ ,,Браво Дуле, поносу наш“ – су само неки од коментара дежурних ботова и полтрона које смо могли прочитати поводом Трамповог ,,ћушкања“ црногорског премијера Душка Марковића јуче у Бриселу.

Фото: Преузето са Фејсбук странице Стари Либерал

Новинари-полтрони отишли су још даље па су објављивали некакве петиције да се Трамп извини Марковићу, да се Трамп уплашио Марковића, да је Трамп пожурио да се фотографише са генералним секретаром НАТО-а, итд. Након непријатне ситуације, огласио се и Марковић који је оправдао Трампово понашање.

Као што полтрони са осмјехом прихватају то што годинама живе у гузицама функционера власти, а функционери са још већим (осмјехом) то што их господар шамара за сваку грешку или изгубљене изборе, тако и Дуле са ,,џентлменским“ осмјехом прихвата то што га један неуравнотежени предсједник Америке гура. Дакле, и над попом има поп.

Црногорској власти пуна су уста хвалоспјева о Америци, прозападним вриједностима и о нашој будућој равноправности са чланицама НАТО-а. Равноправно ћемо стајати раме уз раме у првом реду са Трампом. Неће нас више тај ,,жутаљ“ гурати. Гурнућемо ми њега, само кад се камере угасе.

Многима се, ипак, чини да је ово само једна безазлена ситуација и непристојно понашање америчког предсједника. Међутим, ова ситуација, заправо, представља дијагнозу послушне Црне Горе. У ствари, читавог Балкана. Гураће нас још.

П.С. Можда би било боље да је Трамп гурнуо Филипа Вујановића (који је, по уставу, требало да представља Црну Гору у Бриселу) јер је он вјежбао гурање са Ђукановићем на предсједничким изборима 2013. године