најбоља фб објава

ФЕЈСБУК СТАТУС: Магарећа клупа

2251

БЛАЖО ДАВИДОВИЋ:

Црна Гора спрема реформу образовања. Иако њено образовање и нема форму, па је тиме и реформа упитна, Умјесто досадашњх 96 доктора наука на сто становника, будућом реформом бит ће их око 99, а сви ће, боже мој, бити јако уважени ван граница образовно импресивне Црне Горе. Кад у Бечу, Паризу, Загребу или Новом Саду, кажете да сте магистрирали у Никшићу, ови ће одмах пасти на гузицу и затражити бенсендин, од зависти, страхопоштовања и љубоморе.

Будућа реформа требала би перцепирати промјене у друштву и оформити нова занимања и нове титуле. Због чега, дакле, данас у црногорском школству не постоји средња школа за Тужибабе ? У тренутној класификацији нема ни Шпијуна, што је нонсенс, јер нигдје нема толико шпијуна као у овој некретнини.

Нема ни Бабарога, затим фале Менаџери менаџера, па Менаџери менаџера менаџера, Савјетник помоћника асистента, Зависно независни политички аналитичар, Хвалоспјевач НАТО савеза, Насљедник ( они што не раде јер чекају смрт родитеља ), Покретач некретнина ( живот на темељу продаје некретнина, дајебеоца ), Промотор ЛГБТ заједнице, Бирач штатеболикурац како, Православно српски Професор за професоре црногорског језика, али свакако и Доктор туризма који ће докторирати у Плужинама, Мојковцу или Беранама.

Необразованије нације на свијету нема.

Овдје су чак и наставници и професори необразовани, често тупи и глупи ко курац.

Недостаје факултет који ће родити Дипломираног хиперпродуктора овихоних диплома.

Чујте, ја кад летим авионом, а да знам да је пилот Црногорац, тренутно умирем од страха и питам се : Исусе, готов сам, а шта ако је дипломирао летење у Шавнику? На Академији знања у Будви ? Падамо само тако !

Најуспијешнији људи Црне Горе јесу полуписмени маргиналци.

Најбогатији људи Црне Горе су нешколовани муљатори.

Најпознатији људи су ратни злочинци и шовинистички хушкачи, те перверзни перформери.

Све у свему, ситуација је за пишем један, памтим четири.

Нама никад довољно лекција и никако да се опаметимо.