СТВАРНОСТ ДЕМАНТУЈЕ НАУКУ

Права љубав године не броји!

4602

Не постоји наука и истраживање које може објаснити љубавни процес и зашто неко некога воли. Свако има право да воли и да буде вољен. Без обзира на године

Пише: Даница Кораћ

Научна истраживања су показала да љубав зна за године и да је разлика до 10 година најздравија разлика између партнера. Међутим, сваког дана виђамо све више дјевојака са старијим мушкарцима и старијих дама са младим мушкарцима. Да ли су њихове љубави нездраве? Наравно да нису.

Не постоје правила за љубав. Осјетите је према некоме или не. Љубав је Божји дар и само кукавице ће одустати од ње због неких друштвено наметнутих правила и разлика.

Одушевљавају ме људи који су храбри да се супроставе свима због праве љубави. Одушевљавају ме дјевојке са старијим мушкарцима, момци са старијим женама, одушевљавају ме сви који прихвате Божји дар – љубав.

Ричард Гир је старији од Алехандре Силве 34 године

Наравно, овдје говорим само о правој љубави, не о младим спонзорушама жељним новца и млађаним пастувима жељним секса.

Не постоји чак ни објашњење зашто неко воли партнера или партнерку старијег или старију више од 20 година. Све те психолошке тврдње да жене у старијим мушкарцима траже оца или момци мајку не треба озбиљно схватати. То су глупости. Објашњење таквих љубави је исто као и објашњење за све остале, ,,нормалне“ љубави. Значи, нема га.

Не постоје ни прогнозе за љубав. Колико ће се ко вољети и живјети заједно нема везе са годинама партнера. Знамо много оних који су истих година па не издрже заједно ни пар мјесеци. Само најхрабрији се усуде да своју љубав проживе, а они други ће одустати у старту, јер (Боже мој) дјевојка нема будућност са старијим мушкарцем или момак нема будућност са старијом женом. Ко сте ви да одлучујете о томе и откуд знате колико је коме суђено да живи и воли?

,,Љубав не зна за границе“ је тачна изрека о каквим год разликама да говоримо. Свако има аутентичну дефиницију љубави и своје представе о томе шта је љубав. Ту нема тачних и погрешних одговора. Љубав вјешто савладава различите препреке и разлике у годинама, националну припадност, боју косе, мјесто становања, образовање, културолошке разлике, итд. Битно је да се партнери међусобно допуњују и омогућавају једно другом да буду дугорочно срећни у партнерским односима.

Битно је да пронађете своју другу половину, сродну душу.