трагом трача

Ово је заиста Путинова ћерка!

2211

Након неколико година нагађања коначно је потврђено: Јекатрина Тихонове, плавокоса плесачица рокенрола, ћерка је предсједника Русије Владимир Путина, потврђено је из Свјетске рокенрол конфедерације, гдје је она потпредсједник.

Манфред Мохаб, потпресједник Свјетске рокенрол конфедрације на питање „Ројтерса“ да ли је Тихонова ћерка Владимир Путина одговорио: „Да, познајем је“. Када му је други пут постављено исто питање, кратко је одговорио „Да“.

Тикхонова, која користи презиме своје баке, води пројекте који се финансирају на државном нивоу на Московском државном универзитету и потпредседник је Свјетске рокенрол конференције.

Путинова ћерка има 31 годину. Удата је за Кирила Шамалова, сина једног од Путинових најближих пријатеља. Шамалов је од женидбе зарадио најмање милијарду долара у трговини са највећом руском петрохемијском компанијом.

Андреј Акимов, замјеник предсједника борда директора „Гаспромбанка“ изјавио је 2015. године да Тихонова јесте Путинова ћерка, али је касније то демантовао. „Ројтерс“ је тада потврдио сазнања из два независна извора која су жељела да остану анонимна. Након што је агенција објавила своја сазнања, из „Гаспромбанке“ је речено да је Акимов био „збуњен и изненађен“ питањима и да је није износио такве тврдње.

Познато је да Путин, бивши КГБ официр, свој приватан живот, укључујући и две ћерке Јекатерину и Марију, држи подаље од јавности. Иако се већ дуго нагађа Јекатаринин идентитет ни она сама, ни представници Кремља никада нису жељели то да потврде. Мохаб је први званичник након Акимова које је јавно потврдио да је ријеч о ћерки првог човјека Русије.

Тихонова, као ни Кремљ, нису одговорили на питање Ројтерса.