фејсбук објава

ЈОВАНОВИЋ: Мој Голи оток!

3650

Недавно ми је дјед причао о свом Голом отоку и те су ми ријечи биле душевна храна и неисцрпна енергија током 24-часовног боравка у притвору. Поносан сам што ћу још за његовог живота моћи да му кажем да и ја пролазим свој Голи оток и што ће знати да у нама живи ген предака и да је никада живљи!

Објавио: Никола Јовановић

Прије свега искрено и људско ХВАЛА свима који су ми ових два дана пружили јавну подршку и стали у моју одбрану, на овом примјеру доказали као искрени пријатељи и били уз моју породицу када нам је то било најпотребније.

Управо због тога, дужан сам вам свима саопштити ИСТИНУ, како сте то навикли од мене.

Истина је да сам се јуче добровољно одазвао на позив полицијског инспектора да дођем у Специјално полицијско одељење и да дам исказ у својству грађанина у односу на оно што је било предмет њиховог интересовања по налогу СДТ.

Након давања исказа, спроведен сам у ЦБ Подгорица гдје сам чекао позив из Тужилаштва да будем саслушан. То се десило јутрос око 11 часова, тако да сам 24 часа провео у притвору, противправно и беспотребно. Ако сам се већ одазвао добровољно надлежним органима да дајем изјаву, није постајао испуњен нити један законски основ да ми се одреди задржавање, али је повод јасан, било је потребно направити СЕНЗАЦИЈУ ХАПШЕЊА и створити слику да сам криминалац којем су стављене лисице на руке.

Када сам дао изјаву у Тужилаштву, изнио своју одбрану и одговорио на сва могућа питања која су била предмет њиховог интересовања, није ми одређен даљи притвор и ја сам пуштен да се браним са слободе. С обзиром да је поступак тајан, разумјећете да не могу да износим детаље овог случаја јер бих тиме извршио кривично дјело. Међутим, у једном дијелу медија, појавиле су се тврдње за шта се теретим, што значи да њима информације стижу смишљено и са намјером да се ја, као функционер ДНП и ДФ, јавно сатанизујем и преставим као криминалац.

На сцени је политички прогон ДФ-а од стране режима који је ушао у своју последњу фазу, а то је злоупотреба институција у обрачуну са политичким неистомишљеницима и проглашавањем свакога за државног непријатеља.

Последњих годину дана, Специјално државно тужилаштво, спроводи политичке процесе против најјаче опозиционе политичке групације, умјесто да се бави гоњењем припадника организованог криминала и корупције, што јој је законска обавеза, због чега имао отворени криминални рат на улицама ЦГ и преко 30 убистава у последњих годину дана!

С обзиром да у СДТ то не знају, информација за њих је да сам од 2013. до 2016. године био ангажован као експерт за правна питања у Одбору за антикорупцију Скупштине Црне Горе који је надлежан за праћење рада СДТ и да сам учествовао у изради предлога закона, амандмана и разних експертиза у процесу успостављања овог тужилаштва. И парадокс је да у једном монтираном политичком процесу будем саслушаван као криминалац. Али, то је Црна Гора данас која не смије да буде Црна Гора будућности!

Представљати мене као криминалца који долазим из породице правника, у којој су дјед бивши судија а отац високи полицијски функционер и који су свој радни вијек провели хватајући и стављајући криминалце пред суд правде, крајње је смијешно, јер сам ја наставио њиховим стопама и моралним кодексима на које сам изузетно поносан.

Сви моји преци, од Мојковачке битке, Првог и Другог свјетког рата, па и ових последњих, били су  на бранику Црне Горе, а многи су положили живот за слободу. Нама је та борба генетски код који се преноси са генерације на генерацију, и ја га снажно пратим. Никада нисмо повили кичму, без обзира колико је силан био непријатељ који би стао пред нама, па тако нећу ни ја.

Недавно ми је дјед причао о свом Голом отоку и те су ми ријечи биле душевна храна и неисцрпна енергија током 24-часовног боравка у притвору. Поносан сам што ћу још за његовог живота моћи да му кажем да и ја пролазим свој Голи оток и што ће знати да у нама живи ген предака и да је никада живљи!

Посебну захвалност дугујем мом пријатељу, брату, саборцу Владимиру Булатовићу, који је заједно са мном прошао ову голготу, и одајем му јавно признање да је достојан својих предака!

Још једном велико ХВАЛА свим борцима за слободу уз поздрав: СЛОБОДА ИЛИ НИШТА!