савремени геноцид

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Српкиње убијају више од Хитлера и Мусолинија!

6967

Пише: Ана Илић

“Српкиње у својим утробама побију за једну годину више дјеце него што су побили Мусолини и Хитлер и Броз и ови који су овдје на Косову и Метохији. А хоћете да као народ имамо благослов Божји”, рекао је јуче митрополит Амфилохије приликом служења литургије у Пећкој Патријаршији.

„Поред свих изгубљених ратова у овом кратком времену, српски народ је изгубио најважнији рат. То је катастрофални демографски пораз. Српски народ полако умире природном смрћу, а на његово мјесто долазе други народи“, каже др Марко Младеновић, професор Београдског универзитета.

И у Хрватској је ових дана актуелна тема – абортус. На Марковом тргу у Загребу, удружење „Prolife Hrvatska“ организовало је велики скуп у поводу предаје 168.000 потписа хрватској Влади са захтјевом за забрану побачаја.

ДЕСЕТ РАЗЛОГА ПРОТИВ АБОРТУСА

1) Абортус одузима живот невиних.

Наука не може бити јаснија по овом питању. Нерођено људско биће је живо, засебно и јединствено. У тренутку оплодње – познатом и као тренутак зачећа – настаје ново људско биће. Окончањем тог живота не окончавамо „могућност” живота већ прави правцати живот. Било би добро да схватимо да савремена наука показује људскост нерођеног детета.

2) Абортус је кршење грађанских права.

Грађанска права се крше када се људима одузму основна права на начин који се сматра дискриминацијом. Нерођеној деци одузима се живот – што је најосновније право које постоји – искључиво по основу места на ком се налазе (мајчина материца) и њиховог развојног доба. То је дискриминирајуће, нехумано и окрутно.

3) Абортус увећава трагичност ситуације

Понекад су околности везане за трудноћу саме по себи трагичне. Можда је жена силована. Можда је беби установљена нека мана, или је здравље жене угрожено. Међутим, на трагедију не треба одговарати још једном трагедијом. Не можемо поништити силовање ако убијемо дете. Не можемо излечити дете ако му одузмемо живот. И не можемо избећи здравствене проблеме тако што избегавамо да признамо постојање другог људског живота.

4) Абортус кажњава невине.

Дете не заслужује да умре због злодела свог оца. Не можемо убити петогодишње дете зато што му је отац силоватељ. Из истог разлога не можемо дозволити ни убиство петомесечног нерођеног детета. Дете не заслужује да умре зато што су му мајка и/или отац неодговорни. Дете је у потпуности невино. Дете не одлучује о томе да ли ће његови родитељи ступити у интимни однос нити да ли ће користити неделотворну контрацепцију. Нерођено дете је увек невино и никада ни за шта не сме да буде кажњено.

5) Абортус може да повреди жену.

Приче из стварног живота изнова потврђују да абортус повређује жене. То се може десити на више нивоа – на менталном, емотивном, физичком, као и на нивоу партнерских односа – а у појединим случајевима приликом абортуса заиста долази и до смрти жене. Такође, после абортуса може доћи и до губитка плодности или повећаних изгледа за спонтани побачај.

6) Абортус наноси штету партнерским односима и породицама.

Када год неки члан породице премине, породица пати због губитка. Исто важи и за абортус.

Приликом прекида трудноће, страда право, живо и незаменљиво људско биће, а родитељи, као и браћа и сестре тог детета, осећају последице. Очеви који желе да спрече абортус треба да прочитају овај чланак.

7) Абортус заувек остаје у сећању.

Ма колико се трудили, никада не можемо избрисати оно што је абортусом учињено. Абортус узима – убија – невино људско биће. Време не може избрисати убиство нити променити стварност. Абортус је сурова трагедија, али је исто тако и избор који никада није требало направити. Последице таквог избора заувек остају с нама.

8) Абортус ствара нове проблеме.

Неки верују да ће абортусом и окончавањем дететовог живота решити своје проблеме. Непосредно након тога може деловати као да су ти проблеми заиста нестали. Можда се одлазак на студије учини као лакши избор, можда родитељи никад и не сазнају да им је ћерка била трудна, или нечија љубавна веза остане неоткривена. У стварности, међутим, абортус само прикрива проблеме – он их не решава. Многе девојке заврше студије иако су истовремено родиле и одгајиле децу. Многи родитељи покажу да имају много више разумевања и љубави него што је њихова ћерка претпостављала. Истина је увек боља од лажи, нарочито када је цена лажи живот невиног људског бића. На крају крајева, о томе је овде заправо и реч: проблеме не можемо решити убијањем невине особе. Само зато што је законом дозвољено, не значи да је исправно. А само зато што је то избор за који нико не мора да зна да сте га направили, не значи да вас неће пратити целога живота.

9) Абортус је избегавање одговорности.

Абортус се понекад користи као лако решење за последицу везе за једну ноћ или везе која је почела да се руши. Међутим, када двоје одраслих својевољно пристану да учествују у активности за коју се зна да доводи до зачећа, морају прихватити одговорност. Контрацептиви могу да закажу. Најбољи планови могу да потону. Но, одговорност се не може избећи ако је живот невиног детета цена коју за то треба платити.

Одговорне особе понекад морају да донесу тешке одлуке. Можда се чини као да баш сада није добар тренутак за дете, или су будући родитељи у тешким животним околностима. Но, то не оправдава убиство невине особе. Одговорно понашање је када одлучимо да дете задржимо и подигнемо. Одговорно понашање је када одлучимо да дете дамо на усвајање. Али када се одлучимо за абортус и тиме одузмемо живот детету које већ постоји, ми се заправо понашамо неодговорно – и доносимо непоправљиво погрешну одлуку.

10) Абортус не оснажује нити ослобађа жене.

Као жена која себе сматра феминисткињом, сматрам да је ужасно што се абортус сврстава у „женска права”. Није моје „право” да убијем своје дете. Не би требало да ја будем једина особа која има моћ да нареди да се моје дете погуби руком доктора који ради абортус. Не може би оснажујуће нити ослобађајуће да ја дозволим да моје дете умре у мукама при чему му кичму исисају кроз цевчицу или покидају удове један по један, или му зауставе срце тако што му убризгају отров. Такав избор уопште не би требало ни да постоји. То је сурова трагедија која погађа све учеснике и такав избор не би требало да постоји ни у једном цивилизованом народу. Жене не постају слободне преко крви своје деце.

На овом видео-снимку можете се увјерити да абортус представља убиство: