Маслиново уље требало би да постане саставни дио исхране јер може да се користи за готово сва јела и салате
Ако имате више од 50 година, последњи је тренутак да почнете да употребљавате маслиново уље, нарочито ако имате хипертензију, ангину пекторис, лошу циркулацију, повишен холестерол и масноће у крви, масну јетру…
Или, ако желите да живите дуже, а да спорије старите. Студије су показале да обољели од кардиоваскуларних болести за трећину мање умиру уколико пређу на исхрану са маслиновим уљем.
Маслиново уље можете користити и за прављење укусног намаза за сендвиче или као прелив за рибу и пилетину (у блендеру измиксујте очишћене маслине, маслиново уље, мало бијелог лука и сезонског поврћа по жељи. Мјере одредите у зависности од количине рибе или пилетине).
А ако више волите маслине, послужите их уз аперитив, сир или добро црно вино, или их исјецкајте и додајте у салату од туњевине или пилетине.