сазнају ,,новости"

Град Пожаревац тужио подгоричку фирму!

618

Град Пожаревац тужио је фирму „Мега стил“ из Подгорице, јер није испунила уговорну обавезу и доставила десет мобилијара за дјечја игралишта, иако јој је за трошкове доставе уплаћен аванс од 5.600 евра.

Уговор са подгоричком фирмом склопљен је у јануару ове године, након одлуке Градског вијећа, а рок за доставу мобилијара износио је 45 дана. Према ставкама овог уговора, Град се обавезао да из буџета укупно плати 14.000 евра у динарској противвриједности, којима би се покрили трошкови транспорта, шпедиције и монтаже.

– Након што смо уплатили 5.600 евра аванса, донатор није доставио мобилијаре у уговореном року. То није учинио ни кад је тај рок, на његову молбу, продужен. Због тога смо поднели тужбу, како бисмо повратили уплаћени аванс – рекао је Милан Дабић, начелник градског Одјељења за буџет и финансије.

Он је додао да од „Мега стила“ није претходно тражена банкарска гаранција, јер је од Министарства финансија добијено тумачење да то није неопходно с обзиром на висину уплате.

За овај случај грађани су сазнали преко друштвених мрежа, на којима је објављен и дио званичних, службених докумената. Због тога је Градска управа сазвала хитну конференцију за медије, како би се грађанима предочило да је у овом случају урађено све по закону.