ЛИЈЕК ЗА ДУГИ ВИЈЕК

Гледање у груди – продужава живот!

3357

Научно је доказано да свакодневно гледање, по десет минута, бујних женских груди, продужава живот за цијелих пет година. То је иницирало Лазу Ристовског да направи ову сцену у свом филму „Бели лавови“

Пише: Данина Николић

Већина мушкараца на планети сложиће се да нема привлачнијег дијела анатомије женског тијела од богато набујалог попрсја. Но, научници тврде да овдје није у питању само пуко дивљење природним љепотама, већ да зурење у лијепе груди једне даме има благотворне ефекте на здравље.

Како тврде стручњаци, зурење у женске груди сваког дана по десетак минута продужава животни вијек просјечног припадника мушке популације за читавих пет година! Заправо, ова активност представља еквивалент тридесеточасовном тренингу у теретани, а овај вид терапије посебно је ефикасан код мушкараца старије доби.

Истраживање које је спровела њемачка љекарка геронтологије Карен Ведерби базирано је на 200 испитаника који су због различитих проблема посјетили три различите клинике. Једна група пацијената имала је задатак да свакога дана десетак минута гледа у женске груди, док је другој ово строго било забрањено, уз објашњење да потенцијално штети њиховом здрављу.

Након пет година, свих 200 испитаника дошли су на темељан систематски преглед на којем се испоставило да су они који су гледали женска попрсја имали далеко нижи крвни притисак, мање прескакања срчаног мишића и имали знатно нижу стопу обољевања од кардиоваскуларних болести.

– Постоји снажна веза између јављања сексуалне жеље и свеукупног стања организма. Због сексуалног узбуђења срце јаче пумпа, чиме се поправља циркулација и прокрвљеност читавог тијела. Нема сумње, гледање у женски деколте делује позитивно на мушко здравље – поручује Ведербијева која сматра да би сваки мушкарац након што превали четрдесету годину живота требало да се овој терпији подвргне на редовнoj бази.