Доскорашњи члан Главног одбора напустио ДЕМОС

Дајковић прешао код Милачића!

1715

Владислав Дајковић, досадашњи члан ГО ДЕМОС-а, напустио је ову политичку организацију и прећи ће у Праву Црну Гору, партију која је у оснивању, а на чијем челу је Марко Миклачић. У саопштењу за јавност, Дајковић је истакао:

„Након двије године сарадње, одлучио сам да, у пријатељској атмосфери, напустим Демос због мало другачијих погледа на политику. Наравно, то не значи да нећемо наставити сарадњу, напротив, настављамо је у нешто другачијем облику јер се, логично, налазимо на истом опозиционом путу и стремимо истом циљу: коначном ослобођењу Црне Горе, након скоро три деценије непромијењене власти. Истовремено, професору Миодрагу Лекићу сам најискреније захвалан на сваком савјету и лекцији, које ћу, сигуран сам, памтити док сам жив.

Са друге стране, сматрам да је вријеме за нове младе људе – људе који ће се снагом својих отворених и јасних ставова борити за вриједности оне Црне Горе која нам свима недостаје: непоколебљиве, часне, слободарске – праве Црне Горе наших ђедова и баба, на један модеран начин. Управо ту енергију сам препознао у политичкој партији у настајању – партији на чијем челу ће бити доказани борац, Марко Милачић.

Због свега наведеног сматрам да је оснивање партије коју ће предводити, како већ рекох, доказани борац и мој колега, Марко Милачић, нужна потреба – никако хир, те се надам да ће грађани Црне Горе већ на првим наредним изборима имати прави избор – избор Праве Црне Горе.“

Владислав Дајковић је рођен 1992. године на Цетињу. Школовао се и живио у Подгорици, Београду, Вашингтону и Мексику. У Мексику дипломирао на теми “Неоконзервативизам и Бушова доктрина”. Магистрирао на Факултету политичких наука државног Универзитета у Београду, на теми “Евроатлантске интеграције Црне Горе и могућност алтернативног пута”. Један од оснивача Покрета за неутралност Црне Горе и доскорашњи члан ГО и Предсједништва Одбора Главног града ДЕМОС-а.