КАКО ПИШУ ДАНАШЊЕ "ВИЈЕСТИ"

Црногорски амбасадор у Ватикану преварио НЛБ банку за милион евра!

2831

НЛБ банка покушава да наплати дуг од Миодрага Влаховића, новоименованог црногорског амбасадора у Ватикану, у износу од 1,23 милиона евра, за кредит који је подигао код ове банке 2007. године.

Јавни извршитељ Александар Бошковић је по предлогу НЛБ-а донио одлуку о јавном објављивању „налаза и мишљења вјештака грађевинске и геодетске струке“ на огласној табли Основног суда у Подгорици и у медијима:

„Упозорава се извршни дужник да се овакав начин доставе сматра уредним и да ће негативне посљедице које могу настати оваквим начином достављања сносити сама странка, односно извршни дужник“ налази се у одлуци јавног извршитеља Бошковића.

Влаховић је, заједно са Ником Раичевићем, директором ОШ “ Драгиша Ивановић“ подигао кредит у износу од 1,15 милиона евра у марту 2007. године. Он је због тога под хипотеку ставио имовину у Херцег Новом, у катастарској општини Јошица.

Влаховић је у вријеме подизања кредита био амбасадор Црне Горе у САД.

Како „Седмица“ сазнаје, НЛБ банкa је неколико пута покушавала да прода његов плац у Херцег Новом и ливаду и Даниловграду, али безуспјешно, а та имовина није ни приближно вриједна кредиту који је подигао. Последњи пут је почетна цијена била 130.000 евра.