фејсбук објава

Бјелопољци, будимо људи!

1992

Објавила: Даница Кораћ

Тихомир Зејак (50) је самохрани отац двоје дјеце (седам и једанаест година) који живи у Бијелом Пољу. Од кад је остао без супруге, а дјеца без мајке, живот му је постао тежак. Са само 131 евро инвалидске пензије, тешко болестан (срчани болесник са пет бајпаса) Тихомир се све теже стара о своја два малишана.

С обзиром да није ,,вичан“ кувању, а дјеци је неопходна кувана храна, Зејак се досјетио да стан од 38м2, који се налази у приземљу његове куће, уступи некоме ко би његовој дјеци кувао макар један оброк, макар супу. И ништа више од тога не тражи.

Међутим, како још увијек није пронашао станаре, а све теже се сналази и преживљава са 60 евра (толико остане након што плати комуналије и купи љекове) пало ми је на памет да бисмо ми, његови суграђани, могли да помогнемо.

Зато, апелујем на све добре људе, комшије, пријатеље, а прије свега на ВЛАСНИКЕ БЈЕЛОПОЉСКИХ РЕСТОРАНА да сваког дана обезбиједе макар један кувани оброк породици Зејак. Вама је то ништа, јер и превише хране бацате, а њима ће значити пуно.

Љубав мајке нико не може да надокнади, али можемо, макар, дјеци да пружимо мало топлине преко једног (топлог) оброка дневно.

Породица Зејак живи у насељу Расадник (ул. Волођина, 50м од Гимназије).

(BR.ŽR. 530-0700100079943-08, NLB banka, Tihomir Zejak)