Поглед с истока

„ДАН“ КАО „БЕЗБОЖНИК“: Антихриста прогласио за дива!

4514

На целој страници дневни лист „Дан“ данас је обиљежио 150. година од рођења Лењина, без иједне критичке ријечи за његове злочине, за најмасовније и накрвавије религиозне прогоне у историји, за једноумље које се прелило и на наше просторе и уништило нам пола 20. вијека

Пише: Донко Ракочевић

У вријеме када је Марксова чувена реченица „религија је опијум за масе“ била лудо популарна, у Совјетском савезу је једном мјесечно (од 1922, до 1941.) излазио магазин који је то требао потврдити. ‘Безбожник’ је био сатирични магазин који се бавио исмијавањем религије и свештенства. У ‘Безбожнику’ нико није био поштеђен, ни Исус Христос, ни апостоли, ни руски свештеници. Илустрације тог часописа имаћете прилику да видите у оквиру овог текста.

Виктор Аксјочиц, руски хришћански филозоф, у књизи „Лењин – праслика Антихриста“, указује на Лењинов безбожнички занос, с циљем да се хришћанска вјера заувијек уништи: “Лењин је непревазиђен као теоретичар и практичар борбе против Бога!“

Религиозна област била је предмет нарочите Лењинове пажње. У писму Молотову 19. марта 1922, насловљеном на све чланове Политбироа, Лењин категорички захтева: „Треба најодлучније и најсуровије задати ударац црностотинашком свештенству и то тако да ударац не забораве у току неколико наредних деценија… Што више реакционарне буржоазије и реакционарног свештенства тим поводом стрељамо, тим боље.“

Исход овога је био да је Лењин у Русији покренуо најмасовније и најкрвавије религиозне прогоне у историји, истребљујући вјернике и намећући режим државног безбожја. Гнусно псовање религије и Цркве кад год је то могуће, као и људождерски занос у борби против свештенства и вјерника говори о томе да је Лењин био опседнут манијом богомрзачког титанизма.

 

-Лењин је први у историји створио масовну револуционарну партију саздану на суровој дисциплини и крви. Нико пре Лењина није тако цинично и сурово дограбио власт, рушећи на свом путу све принципе и све светиње.

-Успео је да земљу гурне у непојамно суров и крвав грађански рат, који је однео 15.000.000 људских живота. Да би револуција однијела потпуну победу, Лењин је први разрадио теорију и у праксу спровео систем тоталног државног терора.

-Лењин је увео концлогоре (1920. их је било око деведесет) и редовно масовно стрељање талаца, то јест истребљење великог броја људи који ни за шта нису били криви, чак ни из перспективе „револуционарних закона“. Лењин је први у историји иницирао масовну глад ради обрачуна с непокорним становништвом своје земље: страшна глад 1921–1922, однела је око пет милиона људи!

-Лењин је први у историји употребио хемијско оружје ради истребљења сопствених грађана.

-По наређењу Лењина, без истраге су побијени сви чланови царске породице, укључујући и дјецу, као и многи њихови рођаци и слуге (више од четрдесет људи).

И поред свих ових монструозних злочина и најпогрднијег исмијавања православних светиња, његово тијело заузима централно мјесто на Црвеном тргу у Москви, уз почасне страже; из државног буџета сваке године одлази више милиона долара да би им Лењин изгледао што љепши. На шта то личи сем на – сатанизам!

А шта тек рећи за данашњи текст у „Дану“, новини коју углавном читају они који иду на литије у настојању да сачувају Цркву од насиља Ђукановићевог режима? Ово што ради Ђукановић није ни један посто од оног што је радио Лењин! Зато ме „Дан“ подсјетио на руски магазин „Безбожник“.