Засад нико није преузео одговорност за напад

Тинејџер убио најмање педесет особа у џамији

1225

Самоубилачки напад у мјесту Муба у сјеверној нигеријској држави Адамова. Боко Харам је одскора појачао самоубилачке нападе на сјевероистоку земље

Најмање 50 особа је погинуло у сјеверноисточном нигеријском граду Муби у сјеверној нигеријској држави Адамава, када се бомбаш-самоубица, тинејџер, разнио у џамији, окружен вјерницима. Све се догодило у тренутку када се џамија пунила за јутарњу молитву.

– Засад имамо најмање 50 мртвих и више повређених чији број се још утврђује јер су превезени у више болница – рекао је портпарол полиције Отман Абубакар.

Свједок Абубакар Суле рекао је медијима да је знао бомбаша јер је долазио на молитве у ту џамију. Засад нико није преузео одговорност за напад, али се сумња да су одговорни припадници исламистичке милитантне групе Боко Харам, који су изводили више сличних напада раније. Пре годину дана, у децембру, у истој држави у самоубилачком нападу погинуло је 45 особа, када су двије жене детонирале експлозив на пијаци.

Боко Харам је одскора појачао самоубилачке нападе на сјевероистоку Нигерије, пошто је војска успјела да поврати територије које је претходно контролисала ова терористичка група. Боко харам је одговоран за погибију више од 20.000 људи од 2009. године, од када покушава да створи исламску државу у басену језера Чад.