Пројекат DOLPHIN SOUNDS – HEALING FREQUENCIES

НАУЧНО ПОТВРЂЕНО: Делфини лијече многе болести!

2214

Показало се да особе које болују од неких озбиљних болести, могу имати велике користи ако пливају, роне и играју се с делфинима током раздобља од неколико седмица или мјесеци. Тако су исцијељени многи случајеви рака и леукемије, елиминисане многе психосоматске болести, а поломљене кости, у присуству делфина, зарастају многоструко брже!

Постоји много научних пројеката који непорециво доказују да делфини посједују врло суптилне способности, које смо до сада углавном сматрали својственим само људима. Конкретно, ради се о креативности, способности преношења знања на потомство, те о телепатији! Ипак, можда су најнеобичнији експерименти са исцјељивањем људи помоћу присуства живих делфина. Ово се подручје проучава већ петнаестак година и до сада су откривене неке важне и занимљиве чињенице које наука још није потпуно објаснила.

Показало се да особе које болују од неких озбиљних болести могу имати велике користи ако пливају, роне и играју се с делфинима током раздобља од неколико седмица или мјесеци. Тако су исцијељени многи случајеви рака и леукемије, елиминисане многе психосоматске болести. Многи пацијенти са различитим хроничним боловима који су створили толеранцију на аналгетике су описивали «ефекат анестезије» који би доживљавали пливајући с јатом делфина. Показало се и да многи психички поремећаји добро «реагују» на присутност делфина.

Како то тумачити? Иако наука још нема потпуна објашњења за љековито дјеловање интеракције са делфинима, неке чињенице су јасне већ сада. Делфини за међусобно споразумијевање и за лов користе нешто слично сонару на подморницама. Ова способност названа «ехолокација» им помаже чак и да «виде» рибе које су скривене под пијеском или у каменим шупљинама на дну мора. Звукови врло високих фреквенција могу делфину пренијети жељену информацију у дјелићу секунде.

Будући да су научници и раније знали да нека обољења добро реагују на ултразвучне уређаје, покушали су у базенима држати људе који се опорављају од различитих прелома и делфине. Брзина зарастања костију је била запањујућа. Морамо узети у обзир и да је вода идеалан проводник ултразвучних фреквенција што би могло бити додатно објашњење за брзо зацјељивање прелома и повлачење многих болести.

Али, постоје неки резултати које је теже објаснити дјеловањем ефекта «ехолокација». Конкретно, ради се о повлачењу психолошких поремећаја код многих испитаника. Стручњаци који проводе ове захтјевне експерименте за сада не могу објаснити како је могуће да присуство делфина «лијечи» неурозе, депресију и многе друге психолошке потешкоће.

Уређаји за ЕЕГ су показивали да код пацијената који су пливали с делфинима долази до уравнотежења можданих активности, те врло често до «синхронизације» између лијеве и десне мождане полутке. Осим тога, испитаници говоре о дубоком осјећају мира и помирености са животом који је код неких био присутан још данима након што су пливали у друштву делфина!

Пројект DOLPHIN SOUNDS – HEALING FREQUENCIES је нова иницијатива коју су покренуле двије угледне проучаватељице делфина, Џоан Океан и Елејн Томпсон. Оне уводе људе којима је то потребно, у чудесни свијет «делфинског исцјељивања».

Ево како Џоан Океан говори о својим досадашњим искуствима с групама и појединцима који су били укључени у њихов пројект:

«Фасцинирана сам учинком који присуство ових бића (делфина) има на људе који с њима пливају. Постаје нам јасно да делфини помажу људима да поврате своју цјеловитост. За делфине је то природно, то чине сваком бићу с којим долазе у додир док пливају оцеанима. Они се брину о нама, делфини су истински заинтересовани да помогну човјечанству. Различите људе сам водила до исцјељења помоћу присуства делфина. Делфини увијек помогну болеснима, трауматизованима и емотивно исцрпљенима. Видјела сам то хиљадама пута. Делфини су бића која ће несебично помоћи свакоме ко то заиста жели. Мудрост коју сам научила уз њих, желим пренијети што већем броју оних којима је потребна помоћ.»

Неки научници су већ пожељели отићи и корак даље. Намјера им је кроз контакте с делфинима дознати више о Земљи, свемиру и будућности људске расе. Можда би нам ова мудра бића заиста у томе могла помоћи…

А можда би човјечанство могло «преузети» и неке од делфинских «социјалних обичаја»? Јер, иако су нам по многим каратеристикама јако слични, делфининске заједнице имају једно правило које човјек тек треба усвојити; они своје «међусобне проблеме» решавају мирољубиво – такмичењем у лову, различитим играма и телепатском комуникацијом, никада се међусобно не убијајући. Јесмо ли довољно зрели да од њих почнемо учити?

(http://www.sciencemag.org/)