"Јутарњи лист" у потрази за Ивицом Тодорићем

Мишковићеве виле у Лондону!

2793

– Идем по Горана, уђите – позвала нас је чистачица на вратима виле у власништву српског бизнисмена Мирослава Мишковића у елитној лондонској четврти Wycombe Square у којој живе његова ћерка Ивана Мишковић Карић и њен супруг Горан Карић.

Пише: Вања Незировић

Репортери загребачког „Јутарњег листа“ обишли су Мишковићеву вилу јер су се протеклих дана у медијима појавиле спекулације да власник „Агрокора“ Ивица Тодорић борави у једној од вила у власништву Мирослава Мишковића и чланова његове породице које посједују у енглеској метрополи.

Подсјетимо, Мишковић, власник Делта холдинга, у Србији је такође био процесуиран и близак је пријатељ Ивице Тодорића.

Међутим, чистачица у вили рекла нам је да у вили живе само Ивана Мишковић Карић и њезин супруг Горан Карић којег смо јуче ујутро затекли код куће, али је одбио изаћи пред новинаре те се неколико минута послије одвезао у теренцу.

Ивана Мишковић и Горан Карић

Ријеч је о ексклузивно уређеној вили, чије предсобље је модерно дизајнирано. Некретнине у овој четврти, према медијским написима, слове за најскупље у центру Лондона. Британски медији су 2009. писали да су се у тим вилама смјестили богати тајкуни и инострани инвеститори, док је Sunday Times 2006. објавио да је Мишковић за „насљедника Марка Мишковића купио вилу у Кенсингтону вриједну 25,5 милиона фунти и да је то трећа вила коју је купио у Лондону“.

„Мишковић је лани у елитној лондонској четврти Wycombe Square постао власник двију кућа вриједних 14,5 и 11 мил. фунти“, писао је тада Sunday Times.

Ивана Мишковић Карић и супруг Горан Карић, који потиче из породице Карић, након покретања поступка у Србији против Мирослава Мишковића преселили су се у Лондон. У Лондон су преселили и бизнис те су у регистру британских компанија видљиве и оне повезане с њима.

У регистру нема ништа на име Мирослава Мишковића, али у фирми Redstart Investment Limited директорица је испрва била Марија Десивојевић-Цветковић, потпредсједница Делта холдинга, а сада је Ивана Мишковић Карић. Из докумената, јавно доступних у британском регистру, види се да је у фирму унесено 20 мил. еура, па 45 мил. еура…

Ивана Мишковић Карић спомиње се у још једној лондонској фирми. Ријеч је Taat Company Limited у којој је такође уписана као директорица. Њезин супруг Горан Карић активан је у фирми Hemslade Limited, а фирма изнад је Hitomi Financial Limited регистрована на Британским дјевичанским острвима и повезана с компанијом Hemslade Trading Limited с Кипра.

У британском регистру нема фирми повезаних с члановима породице Тодорић.