ТРАГОМ ТРАЧА

Вила Мила Ђукановића на Горици?

20698

Још прије годину и по дана, наш портал је објавио овај текст, у међувремену, до јучерашњег оглашавања Душка Кнежевића, нико није показивао интересовање за ову вилу на Горици 

Пише: Ана Илић

Како кажу његове комшије, Мило Ђукановић више не станује у свом стану у згради на Горици у коју је својевремено стамбени простор добило десетак црногорских функционера, већ у оближњој новосаграђеној велелепној вили на плацу његовог пријатеља Владана Ивановића, власника „Волвокса“, површине 481 квадратни метар.

Уз помоћ компјутерске апликације Google Earth погледали смо сателитски снимак (који је, на жалост, стар више од годину и по дана), пошто је овој локацији земаљским путем практично немогуће прићи.

У непосредној близини је државна вила „Горица“ (означено бројем 2 на слици), као и кућа Миловог бившег пријатеља Ратка Кнежевића (5), и власника „Волија“ Драгана Бокана (4). Зграда у којој је до скора становао означена је бројем 3.

До 2008. године, тај плац је припадао зеленом појасу, али је априла мјесеца те године измјенама Детаљног урбанистичког плана „Нова варош 2“ претворен у градску урбанистичку парцелу број 104, површине 1.579 квадрата.

Прије четири године, Владан Ивановић, блиски пријатељ Мила Ђукановића, и брат Миодрага Ивановића, који је кум и најближи сарадник Аца Ђукановића, купио је од Града ту парцелу за чак 1.108.458 евра, у поступку спроведеном по Јавном позиву објављеном у дневној штампи.

Уговор о преносу права на грађевинско земљиште потписали су директор Агенције за имовину Подгорице, Драган Ђукић и купац Владан Ивановић. У њему пише да се градска урбанистичка парцела од 1.579 квадрата преноси на коришћење уз накнаду. Цијена по квадрату је 702 евра, односно 1.108.458 еура укупно, а документа Секретаријата за финансије потврђују да је Ивановић уплатио новац на рачун подгоричког буџета. То је већи дио садашњег плаца, а још једна мањи дио је купио од приватника, тако да га је само земљиште коштало близу 1.500.000 евра.

Да ли је Владан Ивановић само формални власник ове виле, а Мило Ђукановић стварни?