скидање прашине

РОБЕРТ ТКОЧ: Ђукановића ће уништити похлепа!

18292

Маја 1999. године, најбољи амерички астролог урадио је хороскоп Мила Ђукановића. Објављен је у ревији Исток октобра 2002. (број 68). И тада, и данас, мислимо да нико никад није написао бољи портрет Мила Ђукановића. 

Факсимил интернет странице Америчког удружења астролога, објављен у Истоку, октобра 2002. године

Пише: Роберт Ткоч (астролог)

Човјеку је суђено да буде подвгрнут искушењима, али је увијек слободан да бира између добра и зла. Онај који је благословљен високим квалитетима, може, али и не мора, изабрати да усавршава дар који посједује. Господин Ђукановић је још веома млад и има пуно времена да изабере бољи пут.

Он је могао да се замонаши, или да живи као борбени интелектуалац, или да се озбиљно посвети неком филозофском питању. Тај пут чека Ђукановића, кад год одлучи да напусти феминизирани и луксузни живот. Међутим, мале су шансе за то, јер и за његову лошију (немужевну) страну постоји предодређење у његовој судбини (на несрећу његовог народа).

У актуелној политичкој ситуацији, очигледно је да се Ђукановићева мушка природа изражава у Србима, које је изабрао за противнике, и који, према томе, оличавају оно што је најбоље у њему, док он игра женску улогу, стално говорећи о миру потребном региону, и миру који је сачувао у својој Црној Гори.

Као млад човјек, неискушаван поразом, он је открио да многе животне радости долазе кроз женске ствари. Опуштен и луксузан живот, уживање у храни, слатко вођење љубави, кокетирање са дивним створењима – примамљује га. Док трају ова једноставна задовољства, остаци младалачког заноса неће га бољети.

Проблем настаје кад задовољства почну да вапију за још више новца – за фину одјећу, за забаву, за скупе сатове и аутомобиле, за луксузне куће, за будућност, за небројене друге ствари.

Како вријеме буде одмицало, Ђукановић неће моћи да увиди разлику између лијепе принцезе, своје изворне женске стране, пуне љубави и чистоте, и старог тролачија чија је пожуда бесконачна.

У одређеном тренутку, Ђукановић ће доћи до раскрнице на којој ће морати да се одлучи или за мушки, аскетски пут монаха-ратника, или ће ићи на руку материјалистичком у себи. На несрећу свог народа, он ће  изгледа изабрати ово последње.

Интересантан астролошки факт – хороскоп НАТО-а и хороскоп Ђукановића имају идентичан проблем – аспект незајежљиве похлепе, са свим у њиховом карактеру што прати такву жељу. Ђукановићева жеља да заступа материјалистички Запад – прости је израз његове похлепе. А за ову похлепу, он ће учинити било шта, чак ће уништити свој карактер и карактер свог народа.

Ђукановић покушава да задржи могућност богаћења само за себе. То је његов приоритетни циљ, иако он објашњава да жели богатство за свој народ. Он не разумије да је његов народ већ богат: посједује дубоку и посебну духовну традицију, часне мушкарце и жене, увјерење да су идеали изнад пуког опстанка, чисту и поносну свијест о искону.

Тај духом богати народ пропатиће под похлепним Ђукановићем, али ће кад-тад однијету побједу и сместити га на сметлиште историје!