у интервјуу за ,,вечерње новости"

ДОДИК: Душко Вујошевић је биједни поданик Сарајева!

2058

-После референдума у Каталонији ништа у Европи неће више бити исто. Чули смо Европу која каже да је то унутрашње питање Шпаније, а када отцјепљење потегне РС онда је то питање Европе. То су дупли аршини – рекао је Милорад Додик за „Вечерње Новости“.

Може ли Српска поћи путем Каталоније?

-Грађани Српске су за то да се отцијепимо од БиХ. Када бисмо спровели референдум, овдје би била драматично велика излазност и подршка отцјепљењу. То је оно чега се боје у Европи. Увјерен сам да ће то једног дана доћи на ред. Сањам тај дан, пошто ми не могу забранити да сањам. Ми у Српској мормао да имамо конзензус о томе. Ја сам спреман да то гурам и по цијену властите жртве. Вјерујем у идеју независне Српске и у то вјерује и народ.

Познато је да волите музику. Да ли бисте са Дачићем заједно отпјевали „Миљацку“?

-Волим у друштву да запјевам. Некада ми кажу да сам прегласан. Запјевам на страначким скуповима, јер моји симпатизери то воле, али да пјевам Ердогану и на политичким састанцима – то ми не пада на памет. Дачић често пјева пјесму „Миљацка“, за њу могу само да кажем да изворе у Републици Српској!

Да ли вас је разочарао Душко Вујошевић изјавама да су Срби криви за рат у БиХ?

-Наравно, и људски и на сваки други начин. Ако је икада требало да престане да се бави кошарком, то је сада. Не желим му ништа лоше, али зашто је, да  би задржао своју биједну и поданичку позицију у Сарајеву, казао тако нешто? Након те изјаве, за мене је дисквалфикован за цијели живот.