САОПШТЕЊЕ: Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Вучић ће путем референдума да се одрекне Косова и Метохије!

5255
Beograd, 15. septembra 2017. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se danas sa americkim ambasadorom Kajlom Skatom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Са ове дистанце од шест година види се да је политика Александра Вучића кроз преговоре о јужној српској покрајини доживела крах. Прихватио је Бриселски споразум који Србима на КиМ много мање нуди од Ахтисаријевог плана који је Србија у време владе Војислава Коштунице 2008. године одбила. Најважнији део из Бриселског споразума о Заједници српских општина Приштина није испунила нити ће икада испунити. Заузврат Александар Вучић је све институције државе Србије погасио на Косову и Метохији.

Предлог Запада о одрицању Косова и Метохије Александар Вучић ће сигурно да прихвати. Разлози су бројни:

  1. Када је долазио на власт уз помоћ Запада пристао је да жртвује јужну српску покрајину. То обећање мора да испуни јер у противном они којима је обећао умеју да буду јако брутални. Трагична судбина Зорана Ђинђића је доказ томе.
  2. Јавна је тајна о умешаности председника Републике са својим братом у бројне криминално-мафијашко-коруптивне послове о чему су западне службе јако добро информисане, па га зато уцењују. Стављање Србије на листу од 10 земаља у којима се жестоко пере новац је потврда томе.
  3. И Брисел и Вашингтон знају да је Александар Вучић и слабић и кукавица и да га само треба јаче притиснути и он ће да испуни све њихове жеље. Иначе се често хвали да је поштен и да се никог не боји. Храбри људи се никада не хвале да се никога не боје, а поштени то не истичу јер се то подразумева.

Као слабић и кукавица, председник Србије не сме сам да одлучи да се одрекне јужне српске покрајине него ће то да одради кроз референдум, преко леђа народа. Питање на референдуму биће двосмислено по врањанском принципу „може да бидне, али не мора да значи“. Такво питање ће омогућити Александру Вучићу да се одрекне Косова и Метохије. У исход референдума не треба сумњати јер ће председник користити сва дозвољена и недозвољена средстава да се референдум заврши онако како он хоће. Београдски избори су били само показна вежба.

После тога ће председник да уведе санкције Русији јер се захтеви Брисела и Вашингтона неће зауставити на Косову и Метохији. Мало пре тога ће Александар Вучић да зацвили код Руса да не ставе вето на давање столице самопроглашеној републици Косово у Уједињеним нацијама. Руси ће, као много пута до сада, да испуне и ову Вучићеву жељу јер они не могу да буду већи Срби од Срба.

То је отприлике агенда којом ће Александар Вучић да иде у препуштању Косова и Метохије онима који су вековима чинили зло Србима, а то су Албанци.

Тешко је само да се први пут изда, касније се то и услади и исплати. Од диктатора се друго не може ни очекивати.