српски тенисер У ИНТЕРВЈУУ ЗА 'LIFE BEYOND SPORT'

Улога „крокодила“ у животу Новака Ђоковића

1689

Новак Ђоковић је потписао петогодишњи уговор са француском компанијом „Рене Лакост“ пред Ролан Гарос, а ових дана се за магазин „Life beyond sport“ присјетио првих сjећања на популарног ‘крокодила’.

„Рене Лакост је био револуционар у два аспекта – променио је тенис као игру, али је променио и моду. Зато сам био толико заинтригиран о том бренду и ономе што можемо да урадимо. Мој отац је носио ‘Лакост’ мајице са крагном када сам био дете. Сећам се да је у орману имао много наслаганих мајица у различитим бојама, па је лепо што ћу моћи да га подсетим на то и мало му ‘освежим’ гардеробу“, рекао је Ђоковић.

Новак је потом открио на који начин бира опрему за турнире.

„Психолошки, боја опреме коју носим ми је веома важна. Допада ми се идеја ‘камуфлирања’ и зато се увек трудим да изаберем боју која је најсличнија нијанси терена. То ме чини повезаним са тереном и подлогом. Тенис је брз спорт, све се дешава док трепнете и морате да се осећате као да сте део окружења. Оно што носим на терену ми је важно, мења лични осећај и енергију која ме окружује“.

Он је по објављивању новог спонзора у више наврата говорио да је са Французима неколико мјесеци планирао своју линију, а сада је навео да је у том процесу много научио.

„Сећам се нечега што је Лакост рекао и што сам запамтио – ‘Играње и побеђивање без стила није довољно’. Мислио је на моду, али и карактер и респектабилно понашање на терену. У то и ја верујем“.

Ђоковић се дотакао животне филозофије, као и у чему тренутно ужива и одакле учи.

„Са супругом тренутно гледам серију ‘Флеш’. У питању је америчка серија о једном суперхероју. Морате да имате филтер, нешто према чему ћете да преусмерите мисли са тениса, како бисте се релаксирали и напунили батерије. То је важно да бисте били мотивисани да и сутра одете на терен и понављате исте ствари. Пошто сте потпуно у ‘свету тениса’, немате друштвени живот, а ако се не интересујете за нешто друге, веома је тешко задржати жељу за победом. Све је као јин и јанг – у животу се све врти око равнотеже. Ако желиуте да освојите највеће висине у овако захтевном спорту какав је тенис, морате да имате холистички приступ и да задовољите све своје потребе – емотивне, приватне, професионалне… Сада себе посвећујем породици, супрузи и детету, за разлику од већег дела живота када је тенис био приоритет, као и томе да стварно будем способан да савладам сопствени его“, закључио је Ђоковић.