поглед с истока

Антихрист и вјерник!

6917

Пише: Донко Ракочевић

Ко је синоћ гледао „Начисто“, могао се уверити какав је антихрист Комненић, и какав је верник Садиковић. Првоме сметају верници у Влади, други у томе не види никакав проблем – напротив…

Комненић, као комуњара и безбожник, није истинољубив, он нон-стоп манипулише и покушава да наводи јавност на своје антисрпско становиште; док је Садиковић посвећен истини, без обзира на цијену коју ће платити код својих сународника.

Морам признати да Вијести нијесу антисрпске као некад. И Мишко Перовић као сива еминенција ове компаније, и Жељко Ивановић као уредник Вијести, полако прихватају реалност  и теже помирењу Срба и Црногораца у Црној Гори, док су Брковић и Комненић још увек са обје ноге у црвеним јоксимовићевским чизмама, које се много не разликују од стаљинистичких, урпкос заклињању у демократију и вредности које прокламује Европска унија, а заборављајући да је парламент ЕУ изједначио комунизам са нацизмом.

Колико год их не подносили због раније антисрпске политике, морамо признати да су Вијести дале велики допринос прошлогодишњим променама у Црној Гори, па и ригидни Комненић, али ничији допринос се не може мерити са Садиковићевим – јер он као муслиман показује и доказује да се може градити грађанско и цивилизовано друштво без обзира на националне и вјерске разлике.

Ако би, пак, преовладао Комненићев дискурс, подјелама и сукобима у Црној Гори никад не би било краја… јер он никако да се помири са српском страном Црне Горе, и стално покушава да Цркву представи као највећу опасност по Црну Гору… Цркву која је створила Црну Гору. култивисала је и описменила, и изградила њен морал и достојанаство.