чудо са анда

Мака – повећава либидо и лијечи неплодност!

1729

Јужноамеричка биљка Мака широм свијета постаје све популарнија као помоћно средство у лијечењу симптома менопаузе, болних симптома ПМС-а, нередовне менструације, смањеног либида и проблема са плодношћу

Љекари широм Европе последњих година препоручују ову невјероватну биљку, на коју су старосједеоци Перуа итекако поносни, као идеално решење за обнављање енергије, борбу са свакодневним стресом и поправљање здравља ендокриног и репродуктивног система.

Мака је биљка налик ротквици која расте у високим предјелима Анда у Перуу и користи се још од периода старих Инка као храна и љековито средство за повећање нивоа енергије, сексуалне жеље, плодности и виталности уопште.

Мака се и данас гаји на традиционалан начин, без примјене пестицида или других хемикалија. Љековита својства ове биљке су вјековима помагала локалном становништву да опстане у тешким климатским условима високих платоа Перуа.

Коријен Маке садржи значајне количине минерала попут калцијума, магнезијума, фосфора, гвожђа, цинка, јода, витамина Б1, Б2, Б12, Ц, Е . Мушкарци и жене у Перуу који имају проблема са неплодношћу користе редовно Маку док се проблем не ријеши.

Мака такође садржи масне киселине, богата је биљним стеролима, алкалоидима, танинима и сапонинима. Хемијска анализа показује и присуство биолошки активних аромата који имају јединствено дејство афродизијака.