Овај извор здравља садржи висок ниво моносахарида, глукозе, фруктозе и минерала као што су гвожђе, калцијум, фосфат, натријум, хлор, калијум, магнезијум, а посједује и антисептичка и антибактеријска својства
Неке од здравствених предности конзумирања меда документовале су рана грчка, римска, ведска и исламска медицина. Традиционална ајурведска медицина примјењивала га је у лијечењу материјалне неравнотеже у тијелу, а Грци су вјеровали да конзумирање меда помаже за дуг вијек.
Савремена медицина потврђује његов позитиван учинак у терапији дијареје, гастроезофагеалног рефлукса, инфантилног гастроентеритиса, зацјељења хроничних рана, опекотина, алергија, кашља, а постоје и тврдње о томе да одређене врсте меда могу да буду ефикасне и у сузбијању МРСА инфекција, крупног изазова са којим се суочава савремена медицина.
Овај извор здравља садржи висок ниво моносахарида, глукозе, фруктозе и минерала као што су гвожђе, калцијум, фосфат, натријум, хлор, калијум, магнезијум, а посједује и антисептичка и антибактеријска својства.
Његови антиоксидативни састојци сузбијају слободне радикале у организму. Кашика меда дневно, кажу стручњаци, представља заиста добру навику.