Како вода утиче на наш организам?

Кључ здравља

2142

Када се креће дуж водоводних цијеви, умјесто да се креће по својој природној спирали, вода мијења начин кретања и иде по концентричним круговима. То доводи до деформације њене структуре и као таква уграђује се у наше ћелије

Пише: Љубиша Морачанин

Вода је живо биће али не у оном класичном смислу, она је више животна енергија у свом ,,текућем облику”. Она је „крвни систем“ једног другог живог бића, планете Земље. Она осјећа позитивну и негативну енергију и може реаговати на њу исто као и биљке, животиње и људи. Она је у свему живом, и све живо је од ње (па и ми).

Постојање живота без воде није могуће. Наше тијело се састоји из око 80% воде у којој се одвијају биохемијски процеси. То су процеси који обезбјеђују живот и функцију сваке ћелије. Од древних времена људи су били свјесни њеног значаја, а често су јој приписивали чудесне, па чак и мистичне карактеристике.

КРИСТАЛНА СТРУКТУРА

Последњих деценија вода је постала предмет озбиљних научних истраживања физичара и хемичара. Доказали су да она има правилну кристалну структуру и да у природи не постоје два иста кристала. Форма кристала одређује карактеристике воде. Она има енергоинформационе карактеристике. Вода је извор слабог електромагнетног зрачења, односно њене честице и кванти емитују електромагнетне таласе.

Вода је структурни дио ћелије, унутрашњости и мембране. Сада је јасније одакле електромагнетни таласи из наших ћелија. Под утицајем било каквог спољашњег фактора (микроорганизми, токсини, зрачења), мијењају се информационе карактеристике воде, односно мијењају се структура и функција ћелија (њених дјелова), ткива, органа и организма у цјелини. Зато, ове промјене таласних карактеристика воде, могу да буду најрањији знаци могуће појаве обољења.

Вода чува енергоинформацију у виду електромагнетне осцилације (таласа) о свим супстанцама које би могле да се нађу у њој и она се задржава и после хемијског чишћења. Та енергоинформација дјелује на било који живи организам, позитивно или негативно. Вода их размјењује, ,,разговара” са околином. Ова карактеристика воде објашњава ,,памћење” и ,,комуницирање” ћелија.

БОЛЕСТ ИЗ ВОДОВОДА

Када се креће дуж водоводних цијеви, умјесто да се креће по својој природној спирали, вода мијења начин кретања и иде по концентричним круговима. То доводи до деформације њене структуре и као таква уграђује се у наше ћелије. То је један од предуслова за настајање болести.

Откривањем ових особина воде, пажња научне јавности је усмјерена на начине њене активације, поправљања структуре. До сада се показало да разни вјештачки начини води не дају у потпуности природан изглед њених атома. Колико имамо могућности да пијемо такву воду? Скоро никакву.

Идеална вода, која се налази у природи и потпуно одговара живим организмима, добија се из леда и снијега отапањем, зове се ,,одмрзнута вода”. У замрзнутој, па после отопљеној води, пречник молекула се мијења и потпуно одговара величини отвора на ћелијској мембрани. Такви молекули воде лакше се крећу и ступају у реакцију с различитим супстанцама у организму, штедећи енергију.

Научници су утврдили да одмрзнута вода носи велики енергетски потенцијал и значајно стимулише животне процесе у организму. Наше ћелије су у резонанци са оваквом природном водом. Сматра се да она, због ових карактеристика, одлаже старење, односно, подмлађује организам и да је то тајна дугог живота неких народа (Кавказ, Јукутија).

МЕМОРИЈА ВОДЕ

Вода има способност памћења. Ту њену особину с успјехом користи хомеопатија. Гледајући на то с физикалне стране, способност меморисања воде долази од њене биполарне природе. У меморији воде остаје све што вода доживи за вријеме свог „становања“ на Земљи. Она запамти све што је у себе морала примити, а те информације остају сачуване успркос прочишћавању с филтерима.

Меморисане информације вода не отпушта докле год не испари и не дигне се у небо, гдје, због великих енергија које се ослобађају приликом пражњења електрицитета међу облацима, мијења своју унутрашњу структуру, а тиме и меморију.

Од давнина је познато да су најбоље планинске ливаде оне које су натопљене одмрзнутом водом. Цвјетови таквих ливада су јарких боја, а трава је изузетно густа и сочна. Краве које пасу траву и пију одмрзнуту воду дају рекордне количине млијека.

Вода са уређеном структуром активно учествује у биоенергијским процесима ћелија. Претпоставља се да је могуће да одмрзнута вода повећава не само физичке ресурсе организма, него и да спречава смањивање садржаја воде у ћелијама, што је у непосредној вези са процесима старења. Није ли у томе тајна дуговјечности горштака који константно пију воду која се слива са отопљених планинских ледника?