духовне лекције

Последњи хришћански дани!

4419

Наше време је страшно, јер искушења вребају на сваком кораку. Тешко их је препознати, маске су савршене… Значи, потребно је знати принцип и начин деловања ђавола, како саблажњава?

Од постанка света, од своје побуне, он није изменио тактику! Међутим, и он је за ових неколико хиљада година постао искуснији, тако да његови мамци постају све привлачнији! Он хоће да цело човечанство пресели у своје паклено пространство ван нашег света и Царства Небеског!

Сав модерни свет је чисто луциферијански мамац! Да, све око нас је његова понуда. Он може само да предложи, али није му дато да нас натера… Лукави је дизајнер, уме да упакује грех у прекрасну кутију! Слуге таме увек су ту негде, на услузи, са својим љубазним: „Шта желите?”

Желите ли да претерујете, да се препустите уживању и свим могућим страстима? Желите ли да испуните све своје жеље, слободно, газећи туђа срца и животе? Наравно, зли дуси су увек ту, да помогну у греху! Чувајте се да вас не саблазне помислима!

Све што ће се дешавати представља закономерни резултат богоодступништва, греховног ланца који нас води до потопа или Адама.

Пропаст почиње од малих ствари, на пример, од све слободније и отвореније одеће, једнаке за дечаке и девојчице. Погубно је што су школе без духовника. Почело је са световним предавачима и завршиће се са учитељима психопатама, разорене психе, морално распуштеним. И они који ће сачувати бар природну људскост неће да знају за правила која је Бог дао човеку за нормалан живот!

Учитељи ових учитеља су духови злобе у поднебесју. Од њих ће у свет излазити све веће зло. Чека вас морално распадање, посебно садашње деце. Колико год се ђаво трудио да разврати човечанство, до ових последњих времена наилазио је на велики отпор Цркве. То је за зле духове најстрашније.

Гнусни култови Вала и Астарте са опседнутим људима, који пијани и дрогирани оргијају, оживеће и умножаваће се глобално. Као пре потопа, све гнусобе ће се ускоро рекламирати као последње достигнуће у области људских права. Долази време кад ће ђаво распалити страсти тако да ће његови послушници трубити о једнополним браковима као најсрећнијим.

Одмах се присећам мог несрећног завичаја, Србије. Авај, у Новом Саду цвета фестивал Егзит, као сатанска авангарда изопачености, тупости и ђавоиманости. Шта би се десило да на Петроварадинској тврђави свето-тројицки старац Герман Чесноков изведе ритуал истеривања демона? Онако како се чини у Свето-Тројицкој Сергијевој Лаври, у храму Светог Јована Крститеља!

Тамо се сваког дана врши саборно истеривање ђавола из алкохоличара, пушача и других наркомана, прељубника, секташа, насилника, лопова, нервозних и депресивних, лукавих и лажљивих. Свих који су пробали да живе без Бога и запали у духовни и животни ћорсокак. Како би реаговали учесници и публика овог ужасног фестивала на праведног харизматика? Како би реаговале невладине организације у служби Рогатог?

Сви који се буду противили дивљем сатанизму, биће проглашени за непријатеље људских права и слобода, заосталим примитивним фашистима, антидржавним елементима. Како је то могуће? Једноставно, на челу свих држава су већ сада масони, заштитници ђаволских „слободе и права”, значи, противници Божијег закона.

Све почиње од ситница: давно су у Русији предали црквено-парохијске школе у руке световне власти. Затим су безбожници као учитељи почели да трују децу… Тако су припремали кадрове за револуцију 1917. године.

Какво време наступа! Млади ће, кроз алкохол и дрогу, масовно, без духовне снаге да се боре са злом, дизати руку на себе. Број самоубица ће невероватно порасти.

Још један вражији мамац последњих времена биће страст зарађивања. Среброљубље је погубна страст, као и свако претеривање. Сада банке увлаче људе у зачарани круг кредита, који са друге стране, маме на куповину непотребних ствари… Паметне картице, попусти, одложено плаћање, банка као члан породице, већ плаћа наше комуналне и друге трошкове. Припрема се велика обмана. Људи постају зависни од система који ће дириговано, у једном тренутку пасти.

Погледајте саровског чудотворца, који као да се смеје над похлепом палог света. Он је јео траву! У свету је врхунац среће нерад и ленчарење. Он се труди у зноју лица свог, а плодове свог рада поклања. Цео свет заузет је бизнисом, као да се нада вечном животу на земљи, а он у својој келији држи мртвачки ковчег. Колико хиљада научника се бави залудним измишљањем новотарија да се живи вечно без Бога. Каква вавилонска глупост, глупа људска самоувереност.

Молимо се Богу. Само тако ћемо сачувати чистоту, љубав и мир!

(Радмила Војинович Садовникова – „Тајна Русије и тајна безакоња“)