ЛИЧНОСТИ

Највећи вјерник и хуманиста међу нашим спортистима!

4880

Вијест дана јуче је била Миротићево потписивање петице за одбрану српских светиња у Црној Гори. Ништа неочекивано! Ријеч је о Србину из Црне Горе који као ниједан други српски спортиста поштује Српску православну цркву! И не само то – нико од српских спортиста није учествовао у толико хуманитарних акција као Никола Миротић. У Чикагу, гдје је играо неколико година, члан је и највећи донатор организације „Срби за Србе“ и редовни учесник литургијског живота у чикашкој цркви Свети Сава.

– Мир Божији, Христос се роди. Када помислимо на Божић увек прво помислимо на породицу и дом. На почетку Божићног поста поделио сам са вама радост о помагању породици Варга. Нека би пламен огња из Витлејема огрејао сваку душу, обрадовао свако дете и осветлио таму. Још једном и још много пута: Христос се роди! – написао је Миротић на свом Инстаграм профилу 7. јануара ове године, док је прије неки дан породици Варга из Боровог села код Вуковара уплатио 20.000 евра!

Никола Миротић је рођен у Подгорици 11. фебруар 1991. године. Кошарком се почео бавити 2004. у КК Џокер из Подгорице. Био је на пробама у Партизану и Црвеној звезди, али због високог обештећења које је тражио његов матични клуб није потписао уговор. Године 2006. одлази у Реал Мадрид. У јулу 2014. је потписао трогодишњи уговор са Чикаго булсима. Прошлу сезону је одиграо у дресу Њу Орлеанса, а ове године је прешао у Милвоки.

Иако рођен у Црној Гори, Миротић је још у млађим селекцијама одлучио да игра за репрезентацију Шпаније. Будући да није играо за сениорску репрезентацију Шпаније све до 2015. године, у Црној Гори су се надали да би могао да заигра за репрезентацију Црне Горе. Пред Европско првенство 2015, Миротић је дефинитивно одлучио да наступа за репрезентацију Шпаније.