У понедељак, 16. априла

Протест испред ТВ Хепи, због интервјуа са Харадинајем!

4395

Иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије“ сматра да је након изрежиране епизоде са Марком Ђурићем, на помолу још једно понижење српског народа. Они кажу да је најављено гостовање Рамуша Харадинаја у емисији ТВ Хепи Миломира Марића недопустиво и понижавајуће за српски народ и Србију, па позивају грађане на спонтано окупљање испред зграде телевизије Хепи 16. априла 2018. године од 20:00 часова, како не би дозволили емитовање скандалозне емисије.

Снимање емисије (вјероватно у Приштини или у иностранству)  са највећим кољачем српског народа у нашој ближој историји, са животињом која је вадила очи, силовала и убијала нашу живаљ, криминалан је чин и заслужује осуду цјелокупног друштва. На овај начин испипавати стрпљење и границу једног народа и доводити га до границе лудила је необјашњиво, мазохистички и огавно, стоји у саопштењу.

Иницијатива позива све структуре друштва, војску, цркву, полицију, САНУ, новинарска удружења и ратне ветеране и да се огласе, осуде а ако до ове емисије и дође – прекину њено емитовање.