оТВОРЕНо писмо Јанушу Бугајском

ЦРНОГОРСКИ ТОК: Путања прљавог кеша!

8410

У интервјуу за дневни лист „Побједа“ (2019/03/02) чији је рачун код Universal Capital banke, амерички аналитичар и експерт за Балкан, Јануш Бугајски каже:

„Одбјегли банкар Душко Кнежевић дјелује као један од Путинових олигарха и слиједи агенду Кремља са циљем да дестабилизује црногорску државу и било какве везе са Русијом треба пажљиво истражити. Не постоји ни један рационалан разлог зашто би администрација у Вашингтону или Лондону подржале неког појединца који је оптужен за финансијску превару и којег помаже главни противник НАТО-а, у ширењу дезинформација о некој од савезничких влада.

Господине Бугајски, гдје се налази Душко Кнежевић?

Наш ВДТ, господин Катнић, каже: „Кнежевића неће заштитити ложа у којој сједи у Лондону. Одговараће за утају пореза и прање новца у случају Телеком.“

Господине Бугајски, ми у Црној Гори вјерујемо нашем тужиоцу. Ви не?

Иако нам из Србије долазе сјајни аналитичари који нијесу независни као Ви, него као Дарко Трифуновић, који нас убеђују да је Душко Кнежевић у Русији, и који, гле чуда, пише као да је украо Вашу реченицу. Имате право да га судите за крађу ауторских права. Он каже да „треба испитати било какве везе са Русијом и добро их истражити“.

Господине Бугајски, не замјерите да Вас питам, ако је ова ложа, о којој Катнић говори, у Лондону, онда Вас морам подсетити да је БИА у акцији „Балкански ратник“ закључила да је „Дарко Шарић за шверц дроге користио канале из времена шверца цигарета“.

Зашто Вам ово говорим? Који су то канали?

Доказано је да је Дарко Шарић новац прао преко фирме која није руска, већ САД: „Delavera“. Дарко Шарић је код три фирме у САД-у купио и три авиона за своје потребе.

Можда се питате зашто Вам све ово пишем, господине Бугајски. Покушајте да ме испратите …

У Пиреус банци постоје рачуни који су објављени јавности у Црној Гори 16.11.2012-те године у листу „Монитор“. Овај текст је потписао Туфик Софтић и једва преживео ово писање.

Објављено је да у Пиреус банци објављено један црногорски држављанин има рачун од 500 милиона евра, чији је број 03854109703948. Туфик Софтић је након овога писања најавио текст о дуванској афери до Дубаиjа.

Сигуран сам да ћете Ви, господине Бугајски, прочитати овај текст Туфика Софтића и заинтересовати се за његово здравље.

Чудни су путеви цигарета и дроге.

2017/01/17-те године, сарадник Дарка Шарића, Анастазије Маринчић, на чијој је јахти уругвајска полиција пронашла двије тоне кокаина, изјавио је: „Дарко Шарић је финансирао кампању садашњег премијера Вучића“.

Подсјетићу Вас, господине Бугајски, у Великој Британији, у граду Лондону, филм о дуванској мафији, снимила и је МИ6, 2012-те године. Ви ово сигурно знате.

Али испратимо могућу везу.

Док Ви пишете овај текст, у Црну Гору долази Louis Free, човjек који је у мандату Билa Клинтона, мада је републиканац, био директор ФБИ-а!

Да вас подсјетим да је за Катнића, у афери „Државни удар“, сумњиво лице и Ладислао Карбаљоса, бивши директор ФБИ и још седам агената ФБИ.

Шта о томе мисли Louis Free? Провјеравао сам: међу њих седам су и демократе и републиканци!

Louis Free је судија који је у акцији „Pizza Connection“ у, до тада, најкомплексиној причи стрпао у затвор 14 Сицилијанаца због шверца кокаина. И интересантно је да су ти осуђени Сицилијанци за шверц коканина користили оне путеве које је касније користио и Дарко Шарић. Захвалио се тада Louis Free, ЦИА. Колико се сјећам, ЦИА је авионом довела Дарка Шарића!

Не сумњам да судија Louis Free мора знати за ову коинциденцију, па ми можда може помоћи да ријешим мистерију – ко је ухапсио Дарка Шарића? Приликом хапшења Шарића, министар правде Србије, Никола Селаковић, каже: „Нарочито смо захвални ЦИА и службама безбедности Словеније, Аустрије, Италије, Шпаније и Белгије“.

А наш човек! Шарић!

Господине Бугајски, ми се, у Црној Гори, питамо зашто баш сада овај експерт за прање новца долази на мјесто члана управног одбора Universal Capital banke?

Господине Бугајски, ова банка је у власништву грчког бизнисмена Петроса Статиса, који у Црној Гори познат и по пословима у казину Маестрал и по закупу Светог Стефана и као власник ЦДМ портала (на његовом сајту пише да је власник и Дневних новина и Побједе)…. А у казину Маестрала било је доста нелегалног клађења. Истраге овим случајевима нелегалног клађења водио је ФБИ, подсјећају Вијести 06. 02 2019. То сигурно зна бивши директор.

Господин Louis Free долази након смјене извршног директора Велибора Милошевића, који је као вицегувернер смијењен и ухапшен од стране ВДТ-а. Само ћу Вас подсјетити, господине Бугајски, да је то било на основу снимка Душка Кнежевића.

Ако је овај, како Ви кажете, одбјегли банкар, репер за хапшење, не дјелује онда за згорег да критикујете и Катнића што хапси људе на основу свједочења Душка Кнежевића. Јер, како Ви кажете, „Кнежевић шири дезинформације.“

Господине Бугајски, Ви не морате познавати Мига Стијеповића. Овај одбегли олигарх Мила Ђукановића је снимљен како преузима 100 000 евра, које служе за куповање гласова 2016-те године. Али, гле чуда, и њега је снимио Душко Кнежевић, који „шири дезинформације“,

Миго Стијеповић је, како Катнић каже, приведен и пуштен да чека (мада може утицати на активисте у Зети) на слободу, а Душко Кнежевић даје доказе да је више пута плаћао Ђукановићу одмор у Дубаиу. Износи доказе да је био и господин Гвозденовић. Када се суме саберу, опет је то мизерних сотињак хиљада евра.

Ова сума од стотињак хиљада није интересантна за ФБИ и бившег директора. Али ако сума није интересантна, интересантна је дестинација!

Изгледа да сума није интересантна ни за Катнића.

Ово више није сума, него шума доказа!

Додуше, господине Бугајски, Louis Free и све његове четири куће, нијесу вриједне једне куће Мила Ђукановића, која, како каже „одбјегли банкар“, Душко Кнежевић, вриједи 10 милиона.

А, гле чуда, ни та сума није интересантна господину Катнићу, а није му интересатна ни изјава Ђукановића да ће можда у блиској будућности купити ову кућу за коју у катастру не постоји власник.

Сирота кућица. Као у бајци: Ивица и будућа Марица. А у шуми сретоше „шпијуна“ Кнежевића.

Све његове „шпијунске“ послове у њиховој шуми објавиће портал aktuelno.me.

Иза портала aktuelno.me: oснивач Ски Ресорт-Колашин 1450 АД Колашин. Већински васници по ЦДА су фирме 1) „Caldero Trading Limited“ PC.3105, LIMASSOL PC.3105.LIMASSOL Kipar 84.89752072% ; 2) Beppler & JACOBSON LIMITED FORTUNA COURT BLOCK B 99999 KIPAR -LIMASSOL. Фирме се воде на кума Бећировића.

Мора се једном појавити и Марица! Макар у бајци! Или у Дубаију. Кнежевић износи плаћене рачуне!

Да се разумијемо. Ја господина Душка Кежевића доживљавам као свједока сарадника, а јавност Црне Горе као суд, јер сам почео да сумњам да је суд корумпиран тридесетак година.

Господин Louis Free, не корумпирани судија, човјек који је решавао тако комплексне случајеве, био је судија и у држави Њујорк. На истом том суду, годинама касније, догодило се поравнање Мађар Телекома и Дојч Телекома, и помињање „прве сестре“ као консултантни у афери „Телеком“. Управо у овом суду, подвлачим, радио је Louis Free.

Он је стручњак за прање новца, а прање новца је очигледно и у случају Телекома.

Интересантно је, господине Бугајски, да „прва сестра“ није оптужила Душка Кнежевића о коме Ви пишете у свом аналитичком тексту. Господин Катнић каже да је Кнежевић одговоран за прање новца и утају пореза у случају „Телеком“.

У августу 2012-те године је почело ово суђење у Њујорку. „Прва сестра“ је, као стручни консултант, морала знати ко је одговоран и гдје су паре од „Телекома“. Госпођа Ана Ђукановић је због Телекома тужила Монитор, Вијести и Дан.

Не сумњам да господин Louis Free познаје и господина Ђукановића и његову сестру и његовог брата. Без тога познанства сумњам да би дошао у Universal Capital banku, коју, понављам, држи Петрос Статис са 99% капитала.

На сајту Universal Capital banke стоји да је тај капитал 11,457 милиона евра, док је законски минимум 5 милиона евра. Петрос Статис је, очигледно, моћан човек. На Инстаграм профилу Петрос Статиса можете видети лијепе фотографијеиз Дубаија. На тим фотографијама су и бизнисмени и са којима је касније срео господин Ђукановић.

У банци Петроса Статиса, која је, по ријечима извршног директора Милоша Павловића, напредовала за четири године 65%. А онда иде докапитализација и неиспричана причица? Супервизију ради Централна банка Црне Горе.

Господине Бугајски, не сумњам да Ви знате да је гувернер Централне банке Радоје Жугић, а он је баш ових дана за савјетника поставио Аријана Фуланија, који је као гувернер банке Албаније смијењен и хапшен јер је из трезора нестало 6,63 милиона америчких долара.

Помислићете вјероватно: ево посла за судију и адвоката по имену Louis Free, експерта за прање новца. Louis Free је изјавио: „Ја ћу подстицати односе и активности банке са релевантним иституцијама у Црној Гори и иностранству.“

Ових 6,63 милиона долара је нестало из трезора блиског иностранства, а то је, мало више од оних 5 милиона које наш закон прописује да се оснује банка.

Подсјећам Вас, господине Бугајски, да је господин Жугић, 2016/11/02-те смијенио вицегувернерку Ирену Радовић. На њиховом суђењу присуствује и амбасадор Велике Британије, земље, како Ви кажете, која не подржава Душка Кнежевића. Он је подржао Ирену Радовић против Жугића.

Господине Бугајски, господин Душко Кнежевић је, као и амбасадор Велике Британије, против Радоја Жугића. Тражи да се испита поријекло његове имовине. Каже да је гувернер Централне Банке, Радоје Жугић, лично био заинтересован за продају „Поморског саобраћаја“ браћи Бан и Михаиловићу. Душко Кнежевић каже: „Треба испитати односе Радоја Жугића са банкама и пласманима новца из фонда ПИО на чијем је челу, тада, Радоје Жугић био.“

Они, за које је интервенисао Радоје Жугић, били су директори у фирми „Миа“ чији је власник Станко Суботић, познат у афери „Национал“ у шверцу цигарета, а о тим аферама је и МИ6, поновићу, снимио филм, који Вама мора бити познат.

Пријатељи Мила Ђукановића, за које је интервенисао Радоје Жугић, рекли су ових дана, одговарајући Душку Кнежевићу, којему Ви, својом анализом, прилијеписте етикету, да су господину Ђукановићу обезбиједили 1,5 милиона евра. Кеш колатерал, да би Ђукановић могао да обезбиједи себи новац код Пиреус банке.

Душко Кнежевић каже да му је Ђукановић рекао да су то паре од цигара и послова које су заједно обављали. Нагласио је грађанима Црне Горе да знају да су то Ђукановићеве паре у швајцарској банци.

„Поморски саобраћај“ је, преко садашњег гувернера Централне Банке поклоњен њима као Ђукановићева захвалност. Огроман приход који су остварили за 15 година слио се, ваљда, неким дијелом на рачун господе која им је омогућила да дођу до те „златне коке“.

Господине Бугајски, не сумњајте да се довољан дио овог новца искористио за плаћање аналитичара и њихових процјена …

Господине Бугајски, не сумњам да више знате од мене и сигурно више вриједите. У Црној Гори, модерној, знање се плаћа. Поготово аналитичко!

Пријатељски поздрав од Мишка Ђукића, директора радија Free, који није ангажовао господина под именом Louis Free, на вријеме.