КУТАК ЗА СПОРНИ ТРЕНУТАК

УЕФА не планира скоро увођење видеосудије!

184
A technician checks the video arbitration system that will be used during the friendly football match France vs Spain on March 28, 2017 at the Stade de France stadium in Saint-Denis, north of Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Видео-технологија нешто је што призивају бројни љубитељи фудбала већ дуже вријеме, а нарочито од синоћ – након свега виђеног на утакмици Реал – Бајерн.

Упркос многобројним контроверзним судијским одлукама током овогодишње сезоне Лиге шампиона, Европски фудбалски савез (УЕФА) не планира скоро увођење помоћног видеосудије у елитно клупско такмичење, саопштио је данас портпарол УЕФА-е Педро Пинто.

„УЕФА стално тражи начине како унаприједити утакмице под њезином ингеренцијом, па су тако вођене бројне дискусије прије него што је за Еуро 2016 уведена технологија за процјену је ли постигнут погодак. Што се помоћних видеосудија тиче, у току су тестирања. Причекајмо резултате па ћемо видјети хоће ли или како ће систем функционисати, а да притом не буде нарушен ток игре“, изјавио је Пинто.

У преводу, још ће проћи пуно времена током којег ће судије својим одлукама моћи директно утицати на резултате клубова и каријере спортиста, а богами и на животе кладионичара.