ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Миротић „тројкама“ помаже српској породици у Вуковару!

900

Желим да за Божић обрадујем оне којима је то најпотребније. За сваку постигнуту тројку ћу донирати добровољни прилог за куповину куће самохраном оцу Радославу који подиже шесторо деце – поручио је Никола

Хуманост не познаје границе. На свом примеру је то показао Никола Миротић. Кошаркаш Њу Орлеанс Пеликанса је покренуо акцију за помоћ породици Варга из Боровог села код Вуковара.

Наиме, шпански репрезентативац, рођен у Црној Гори, решио је да за сваку погођену тројку током Божићног поста донира 500 евра за куповину куће породици Варга. Самохрани отац Радослав подиже шесторо малолетне деце која тренутно живе у нехуманим условима.

У првом мечу против Вашингтона, Миротић је погодио три тројке из седам покушаја па је тако цифра за помоћ увећана за 1.500 евра.

– У светлу надолазећих Божићних празника, желим да обрадујем оне којима је то најпотребније. Управо из тог разлога, за сваку постигнуту тројку на утакмици, донираћу добровољни прилог од 500 евра који ће бити искоришћен за куповину куће самохраном оцу Радославу који подиже шесторо деце – написао је Никола на друштвеним мрежама.

Православни верници су у среду 28. новембра започели Божићни пост који ће трајати 40 дана, до 7. јануара и најрадоснијег хришћанског празника. У том периоду ће Миротићеви Пеликанси одиграти 20 утакмица закључно са Божићем и дуелом против Мемфиса. Дакле, ако задржи просјек из прве утакмице, издвојиће за кућу породице Варга цијелих 30.000 евра!

(ТАЊУГ)