трагом трача

„Немојте мене, ја сам Црногорац, нијесам Србин!“

7919

„Ја сам из Котора, Црногорац сам, нисам Србин!“ – викао је Александро Краљ, голман ватерполо клуба Црвена звезда, из мора на сплитској Риви у које је скочио пред групом разуларених локалних младића који су насрнули на њега и саиграче јер су сједили на тераси кафића у тренеркама с ознакама београдског ватерполо клуба.

Због инцидента ватерполисти Црвене звезде нису остали у Сплиту гдје су у суботу послијеподне требали играти против сплитског Морнара већ су се упутили кући. Из ПУ сплитско-далматинске сазнајемо како је до изгреда дошло око 13,40 сати, а нападнута су три играча из Београда. Један је скочио у море да се спаси, а остали су побјегли.

По доласку полиције је утврђено како младић у мору није теже повријеђен и одбио је љекарску помоћ. Касније је ипак отишао љекару и утврђене су му лакше повреде носа и сљепоочнице. Остали ватерполисти вратили су се неповријеђени у хотел у којем су смјештени, без додатних проблема путем. Према првим информацијама, напало их је пет особа млађе животне доби, обавјештени смо из полиције.

– Рива је била пуна, одједном је настала скрика и вика, а тада је један човјек скочио у море, док је други побјегао у смјеру Палаче, према Воћном тргу. Мислим да је било више од пет нападача. Несретни младић из мора викао је: „Ја сам ватерполист!“ и „Ја сам Црногорац!“. Испричали су ми људи да су ватерполисти сједили на кави када им је пришла скупина младића и затражила да скину тренерке с клупским обиљежјима, након чега су их почели нагуравати и тући – казао нам је свједок инцидента.

Портал Блицспорт наводи како су претучени ватерполисти Душан Васић, Милош Максимовић и голман Александро Краљ. Виктор Јеленић, председник Ватерполо савеза Србије и Игор Милојевић, директор Црвене звезде, најавили су ванредну новинарску конференцију када се врате у Београд.

– Шокирани смо. Ово је катастрофа. Ватерполисти из Хрватске се увијек слободно шетају у нашој земљи у обиљежјима њихових клубова.

05