звијезда на помолу

Чудесни Мојси Кен добио име по св. пророку Мојсију!

1076

Нови фудбалски драгуљ на Апенинском полуострву зове се Мојски Кен. Има 19 година. После гола који је постигао за италијанску репезентацију, прије неки дан, против Финске, данас је донио побједу Јувентусу против Емполија (1:0). Можете видјети његов гол на  видео-снимку испод овог текста.

Његова мајка је италијанским медијима испричала да је он добио име по пророку Мојсију. А ево и зашто:

„У Италију смо стигли из Обале Слоноваче 1990. године. Три године касније родио нам се Ђовани“, испричала је Изабела Кен за Тутоспорт. “Након његовог рођења љекари су ми рекли да не могу имати више дјеце, а ја сам плакала и молила. Једне ноћи сам сањала Мојсија, дошао ми је помоћи и четири мјесеца касније опет сам била трудна. Зато сам другог сина назвала Мојси, зато што је био чудо.“

Мојси је у Јувентусу од десете године, а пре годину дана је потписао професионални уговор. Ове сезоне, у Купу Италије, постигао је гол против Болоње, те два гола против Удинезеа у Серији А.

„Позао ме је у пет ујутру, баш када сам кренула на посао. Рекао ми је да има изненађење за мене, а онда додао: ‘Мама, потписао сам за Јувентус. Сада можеш да дођеш код мене у Торино и никад више не мораш ништа да радиш“, испричала је Изабела.