ГОРАН ОБРАДОВИЋ објаснио због чега је српска атлетичарка остала без златне медаље у Лондону

ТРЕНЕР ИВАНЕ ШПАНОВИЋ: Десило се баш оно чега смо се плашили годинама!

242

Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић Скок на Светском првенству у Лондону, Ивана Шпановић памтиће дуго. Због папира, на којем је било име, најбољој српској атлетичарки измјерен је скок од 6,91 метара, што није било довољно за златну медаљу. Шта се све дешавало у петак увече, из прве руке испричао је тренер српске скакачице у даљ, Горан Обрадовић.

– Ока нисмо склопили те вечери, јер ово стварно боли. Нажалост, оно чега смо се прибојавали последње три-четири године, десило нам се у најгорем могућем тренутку! Једини наш страх био је да нам број на опреми не украде медаљу, и на крају, ето…

Горан Обрадовић и Ивана Шпановић

-Пазите, баш да би се осигурали да до тога не дође, последњих година увек сам јој га ја и качио. Увек сам стављао не три, него шест зихернадли. Тако сам пре такмичења урадио и овога пута. Међутим, иако смо видели да јој се број поцепао, нисам могао да реагујем, јер је Ивана била пет метара од мене, а ја нисам могао никако да јој приђем. На крају, тај број се није практично ни откачио, он се поцепао и оставио некакав траг. Остало, нажалост, знате.

– Ми смо одмах поднели жалбу, али они су пресудили да коначну одлуку донесу након гледања видео снимка, а не након видео-мерења. Нажалост, ми немамо права на нову жалбу. Није теорија завере, и то јасно желим да кажем. Све је јасно, број се по правилима рачуна као део тела и то је то. Нажалост, он је оставио неки траг, да кажем неку дисторзију у песку. Као што они нису могли да докажу јасан траг, ми нисмо могли да докажемо ни да га нема, и они су донели такву одлуку. Уопште не желим да се бавим тиме да ли би исто одлучили да је у питању нека Американка. Понављам, нема места причама о теорији завере.

Ово ће, тврди Обрадовић, само још више очврснути Ивану у даљим покушајима да се домогне светског злата.

– Није касно за њу. Далеко од тога. За две године, имаће 29, и свакако да ће и тада напасти злато. Тешко смо прегурали ноћ, баш тешко, али смо решени да се домогнемо врха и ово нас неће поколебати. Идемо даље,. шта друго – поручио је за крај Иванин тренер.