ПРЕДСЈЕДНИК ПОКРЕТА ЗА ПРОМЈЕНЕ ЗАБОРАВИО ШТА ЈЕ ДО ЈУЧЕ ПРИЧАО

ТРАЖИЛИ СТЕ ГЛЕДАЈТЕ: Медојевићу, зашто се ишчуђавате?!

1478

Небојша Медојевић нас је годинама убеђивао како ће Црном Гором потећи „мед и млијеко“ чим се примакнемо Европској унији и НАТО-у. Пошто се испоставило да то није тачно, ред је да предсједник Покрета за промјене призна да је водио промашену политику. Да су западне амабасаде планирале да „инсталирају“ њега, вјероватно се не би љутио, али пошто су одабрале Алексу Бечића, разочаран је и коначно признаје да ће све бити по оној народној „Сјаши Курта, да узјаше Мурта!“

 Пише: Донко Ракочевић

Предсједник ПЗП-а и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић оцијенио да је у Црној Гори на дјелу реализација пројекта да се направи нова власт без Мила Ђукановића, али да све остане исто.

„То жели она моћна мањина, која име све бенефите из status-a quо. Њима је овај систем донио богатство и природно је да желе да га сачувају. Младе колеге Демократе су лакомислено прихватиле ту опасну политику по наш народ и државу и то мора да се народу објасни. Ради се о будућности ове земље“, навео је Медојевић на свом ФБ профилу.

Према његовим ријечима, политика „сјаши Курта да узјаше Мурта“ од 5. октобра 2000. године је Србију коштала хаоса и могућег нестајања.

„ДФ то зна и желимо да упозоримо народ и Демократе. Политика слијепог слушања амбасада је добра за стране земље, а погубна за Црну Гору. ДПС се распада. Сад се поставља питање шта после њих. Зна се – ДФ“, истакао је Медојевић.

Све је ово тачно, сем последњих пар реченица! Инсталирање Демократа и Алексе Бечића, од стране западних амбасада,  практично је готова ствар, и сам Медојевић то зна, и није у реду да обмањује јавност изјавама о свијетлој будућности Демократског фронта. Јер, док је оволики уплив евро-атлантског утицаја у Црној Гори, ДФ нема шта да тражи, односно не може да се нада освајању власти.

Западни центри моћи заиста хоће да виде леђа Милу Ђукановићу, али траже начин да формирају будућу Владу без Демократског фронта, па размишљају о могућности да у њу инсталирају „здраво крило“ ДПС-а. Зато је сасвим реално очекивати, до наредних парламентарних избора, цијепање ДПС-а на два дијела.

Магазин „Седмица“ је први писао о Бечићу и Демократама као о „извођачима радова“ за потребе западних „инвеститора“, и то је у међувремену постало потпуно бјелодано. Али, одговорност је и на Демократском фронту, посебно на Небојши Медојевићу, који се годинама, упорно, уздао у Брисел и Вашингтон. А сада и сам каже да је „слушање страних амбасада – погубно по Црну Гору“, и да ће све бити по оној народној „Сјаши Курта да узјаше Мурта!“

Своју промашену политику покушава да свали на леђа Демократа који имају савим легитимно право да раде то што раде, а на грађанима је да одлуче коме ће дати глас.

Медојевић је, дакле, годинама обмањивао јавност – причама како ће јачати право и правда и благостање у Црној Гори како се буде приближавала чланству у Европску унију и НАТО. Без обзира што је он у то, вјероватно, искрено вјеровао, не умањује његову одговорност за промашену политику.

Да су западне амабасаде планирале да „инсталирају“ њега, вјероватно се не би љутио, али пошто су одабрале Алексу Бечића, веома је разочаран и сада ћемо до избора да пратимо његов вербални рат са „демократама“.

Бечић и Демократе су у великој предности, јер нас је за све ове године Медојевић убиједио да је Запад нама Богом дан за покровитеља, иако је Исус Христос рођен на Истоку, иако је Медо био на његовом гробу.

Шалу на страну, биће боље и за Медојевића и за све нас, да призна своје грешке и настави борбу са заједничком надом свих поштених грађана Црне Горе да ћемо се једног дана сами питати о томе ко ће нам бити власт а ко опозиција.