ФЕЈСБУК ОБЈАВА

ГАДЛУК: Миомир Мугоша био инсајдер „Вијести“

10278

Објавио: Донко Ракочевић

У синошњој једночасовној емисији „Моћ и пад“ о злоупотребама Миомира Мугоше, као дугогодишњег градоначелника Подгорице, говорио је и директор „Вијести“ Жељко Ивановић, који је између осталог рекао да су до 2009. године, и „Вијести“ и он лично имали одличну сарадњу са Мугошом, да су се често чули телефоном, да им је Муги чак достављао информације и важна документа…

Али да је пријатељство „пукло“ августа 2009. године када су Мугоша и његов син напали на Булевару преко Мораче уредника „Вијести“ Михаила Јововића, „што је ДПС искористио да од Мугоше направи крпу и највећег јуришника на Вијести“, рече Ивановић.

Пошто је већина Мугијевих недјела направљена прије 2009. године, постоји сасвим оправдана сумња да су „Вијести“ штитиле Мугошу и прикривале његова незаконите радње. Јер, да су се критички бавиле њиме, свакако да Мугоша не би са њима имао такав вид сарадње (буквално је био њихов инсајдер). Дакле, била је то трговина Вијести – ти нама информације ми теби заштиту!

Није то једини случај те врсте када су Вијести у питању, сјетимо се само уредника економије Здравка Вучинића који је „рекетирао“ власнике великих компанија – тражећи им велики новац за наводно лијечење оца у Америци, а за узврат им нудио заштиту – да Вијести о њима и њиховим фирмама неће писати негативно (постоје докази у виду мејлова).

О мешетарењима на берзи, у којима су на најпрљавији начин злоупотребљавали свој штампани медиј, измишљајући пропаст или процват појединих компанија, како би зарадили на акцијама, писао сам раније детаљније… Иако и тужилаштво за то веома добро зна, чим је и Ђукановић о томе више пута говорио, нијесу одговарали на суду…

Све у свему, та медијска кућа нема моралног кредибилитета да прича о ничијим непочинствима, па чак ни о једном Миомиру Мугоши… Или, боље речено, све што су изрекли једни о другима, углавном је тачно… а Мугоша за њих рече, како чусмо синоћ, „Гадлук!“  (и додаде: „Па им то преведите на енглески или црногорски!“)

П.С: Како незванично сазнајем, разлаз између њих је настао 2009. године, зато што Мугоша није дозволио „Вијестима“ да надограде своју зграду (хтјели су да подигну још два спрата, на објекту крај „Побједе“).  Дакле, да није било тога, не би ни синоћ било емисије „Моћ и пад“ – били би и даље у љубави и тајној сарадњи.