најбоља фејсбујк објава

СПРДАЧИНА: Мандић објавио рат Сорошу!

2115

Пише: Душко Ковачевић

Андрија Мандић и ДФ објавили рат Сорошу, док су 2016. уплатили Вијестима више стотина хиљада еура. Тим истим Сорошевим Вијестима, како одавно тврде из Фронта, не и Српској телевизији.

“Патриотске снаге у Црној Гори морају стати на пут Сорошу”, поручио је данас Мандић!

Дакле, после удара на Катнића, на Синђин Парламент, затим на Демократе и Устав – сада се креће и на Сороша! Човјека који је јачи од читавих држава, великог гуруа и творца глобалистичког и мрежног феномена насталог на Поперовој идеји Отвореног друштва. Тог завичајног мјеста Цивилног сектора, чијим се члановима даје статус чувара демократије у бившим комунистичким земљама!

Колико су снажне Сорошеве невладине организације јасно нам је кроз чињеницу да су и Владе држава у којима ординирају – дужне да их финансирају. Па је ЦГО Уљаревићке само у овој, још увијек текућој години, добио око 120 хиљада од “кабинета” премијера Марковића!

И сада, Андрија, Медо и Страхиња Булајић, екипа из шаторског насеља, објављују рат том међународном финансијско-образовном тијелу, оперативнијем и од Уједињених нација, чини ми се! Након Путина и Орбана, и Рајо Мандић протјерује Сороша из свог дворишта! Шта друго него да се грохотом насмијемо, иако је враг овдје давно однио сваку шалу.

Да је био радни дан онда бих и разумио читав наратив. Одавно није тајна да се у јутарњим кабинетима попије чашица више, и то је обичај код свих странака, режимских поготово! И онда, око подне, под добрим гасом, пишу се фантастична саопштења и креће се на Дубоку државу, на Вол стрит, на Сороша… можда и на самог Гулена!

А већ сјутра, неко од локалног Сорошевог свештенства покупи их и поведе на студијско путовање у Норвешку, или Сједињене Државе чак. Ето, такав им је сваки “рат”.

У једном дијелу ова спрдачина ме подсјетила на толико пута препричавани и митски састанак комунистичког “одбора” из Пјешиваца у данима Прашког прољећа 68. Закључак је гласио: “Уколико се земље Варшавског пакта не повуку из Чехословачке, сазваћемо нови састанак!“