Трагом трача

  СРЂАН ЂОКОВИЋ: Новак није подржао литије у Црној Гори!

  4200

  Пише: Донко Ракочевић

  Прије десетак дана сви српски медији објавили су ударну вијест да је „Новак Ђоковић подржао литије у Црној Гори“. Наш портал је реаговао коментаром – да је ријеч о још једном трачу, да не кажемо лажи, у низу некритичког величања најбољег светског тенисера као великог Србина.

  Да смо били у праву потврдио је, у данашњем интервјуу за „Вечерње Новости“, Новаков отац, Срђан Ђоковић, који је на констатацију новинарке Данијеле Маринковић да се „у медијима појавила информација да је Новак дао подршку литијама у Црној Гори“, рекао:

  -Једина подршка коју је Новак давао и коју ће увек давати српском народу јесу победе на спортском терену!

  Дакле, нити је давао подршку литијама у Црној Гори, нити је планира давати!

  Данас су идолопоклоници Новака Ђоковића добили још један „шамар“, и то од Грчке православне цркве која је саопштила да образовни пакет „Мајндап” који је у грчке школе и вртиће покушала да уведе глумица Голди Хон, базира „на будистичким религиозним веровањима и да представља опасност по православне вернике”. Иста та холивудска глумица је, преко фондације „Новак Ђоковић“ ту будистичку медитацију увела у неколико десетина вртића и основних школа у Србији.

  Иначе, фондација „Новак Ђоковић“ већ три и по године издаје магазин за младе „Original“ у којем се промовишу свакојаке белосвјетске „вриједности“, али у њему нема мјеста за српску културу, српске традиције, о православљу да не говоримо, и штампа се, наравно, на латиници!

  У интервјуу за портал Vice, Новак Ђоковић је недавно објаснио да када је о хуманитарним активностима ријеч, његова фондација је фокусирана само на вртиће, те да није отварао никакав ресторан у Београду са бесплатном храном за сиромашне, како се може прочитати на појединим порталима и друштвеним мрежама.

  Шта после свега рећи? Новак Ђоковић је својим спортским успјесима учинио много и за Србију и за српски народ, иако је једном приликом и сам истакао да је ријеч о индивидуланом спорту који нема много везе са националном припадношћу. Али, стављати му било какве ореоле и омофоре, мимо спортских, нема никаквог смисла, нити он то жели.

  Насловна страна једног од бројева магазина „Original“

   

   

  .