СМЈЕНА У СЕЛЕКТОРСКОЈ СТОЛИЦИ Фудбалске репрезентације србије

Стојковић умјесто Муслина!

668

Славољуб Муслин је већ бивши. Он неће водити фудбалску репрезентацију Србије на Мундијал у Русији следећег љета, сазнаје више београдских дневних листова.

Прије неки дан, предсједник ФС Србије Славиша Кокеза и селектор Славољуб Муслин, у тросатном разговору, постигли су договор о раскиду сарадње, само се још чека договор око висине обештећења. Управо је новац био главна тема на састанку Муслина, Кокезе и Буњевчевића у четвртак.

Како сазнајемо, Савез жели да Муслину исплати шест плата и премију везану за пласман на СП, док Муслин сматра да му припада више новца. То би требало да буде регулисано у понедељак или уторак.

– Муслин је бивши. И он је свестан тога и сада жели што скупље да прода кожу. Савез жели да га исплати, али се њему не свиђа сума коју су му понудили. Муслин је на састанку јасно рекао Кокези: „Донео сам вам 15 милиона долара и ред је да ме платите кад ме већ терате из репрезентације!“ Муслину није свеједно што неће водити тим на Мундијал, јер му је то била животна жеља, али се већ помирио са судбином – рекао је извор „Курира“.

Драган Стојковић Пикси требало би да буде нови селектор Србије. Њега у Савезу виде као рођеног побједника, личност с којом ће Србија играти лијеп фудбал, неће се мучити на терену и што је најважније, човјека који ће подмладити национални тим.

– Пикси је највећа жеља ФСС! Требало би да управо он води репрезентацију на турнеји по Азији. До почетка Мундијала Србија ће одиграти шест или седам утакмица, а то ће бити довољно времена да Пикси уигра репрезентацију и да шансу младим играчима. Истина је да Пикси има велики новац у Гуангџоуу за још три године уговора. Опет, његова жеља да се врати у Европу због породице није спорна, па у Савезу верују да ће се договорити – закључио је извор „Курира“.

Славољуб Муслин је још пред утакмицу с Аустријом знао да му у Савезу спремају смјену. Било му је сумњиво када се Драган Стојковић појавио у Спортском центру у Старој Пазови пред пут у Беч и пожелео да одгледа тренинг. Муслин то није дозволио, чак је и љутито сарадницима наредио да Пиксију забране било какав приступ играчима.