најбоља фејсбук објава

Хандке, Србине!

1659

Пише: Драган Росандић

Тог петка 11. октобра, Хандке је уобичајено шетао стазом ушушканом јесењим лишћем у дворишту своје куће на периферији Париза, када га је сустигла вијест да је постао Нобеловац! Вијест је каснила бар двадесет година, али поштар увијек звони два пута!

У првој изјави српским медијима, датој београдским Вечерњим новостима, Хандке је поручио Србима „да се радују као да је у питању Ђоковић“!

Добро, Хандке није баш наш! Али, као да јесте! Бар пола је наш! Он је Аустријанац, додуше словенских коријена из Корушке. Сјетићете се већ оних послијератних демонстрација широм Југославије и извикиваних парола: “ Корушка је наша“! и „Трст је наш“! Док, рецимо, нико тада да викне: „Скадар је наш“! Али, тада су се питали Јосип и Кардељ, а србијанске и црногорске комитетске подгузне муве ниси смјеле ни да зуцну!

Прекјуче је шведски краљ Густав Шеснаести уручио Нобелову награду за књижевност Петеру Хандкеу на свечаној церемонији у Концертној дворани у Стокхолму. Сада имамо два нобеловца за књижевност – Ива Андрића и Петера Хандкеа!

Када је Иво Андрић добио Нобелову награду 1961, јавна тајна је била да је свим југословенским амбасадма по западним земљама издат налог да Крлежу протежирају за југословенског кандидата! На крају су „крлежијанци“ (старчићевци, праваши, усташе, комунисти) остали кратких рукава!

А онда су тамо половином 70-их прошлог вијека били упрли да и Јосип Броз добије Нобелову награду за мир!? И богами, замало! Да шведски краљ Густав Шести енергично не пресјече: “ Ђе том злочинцу“? Са том непреболном раном је злочинац, пардон Највећи Син Наших Народа убрзо затим напустио овај свијет!

На свечаној церемонији додјеле Нобелове награде, Андрић је захтјевао да се изведе Марш на Дрину! Иво је понио неку стару грамофонску плочу и Концертном двораном је одјекивао Марш! Та – та – тата – рата – тата – тааа…

Марш је толико одушевио Швеђане и Европу, да је британски састав Шедоузи снимио своју верзију Марша, као и једна холандска музичка група!

Можете само замислити као се осјећао аустоугарски каплар у Београду, пардон Највећи Син Наших Народа, који је уживо слушао Марш на Дрини и Церу 1914, када је и добио по носу и био рањен, док су му поново одзвањали звуци Марша из Стокхолма! То Андрићу никада није било опроштено у овој проклетој балканској вукојебини, а посебно у Босни, као што ево не опраштају ни Хандкеу!

Тако добисмо још једног Нобеловца са мудима, који је за вријеме клинтоновско – блеровског терористичког черечења и медијског сатанизовања СР Југославије и Србије, на чистом њемачком језику крикнуо: “ Ај’, не серите“!?

И овај пут се ускомешала широм Балкана та „факир – фукара“, како рече Емир Кустурица. Од Триглава па све до Босфора! Свечану церемонију „бојкотовали“ су Хрватска, Босна ( без Р. Српске), Косово, Албанија и Турска! А слично метанишу и у Монтенегру!

– Апологета ратних злочина добио је Нобелову награду! – јодлује Славој Жижек, извикани Кардељев филозофски школарац!

– Хандке је морална нула! – блебеће прекрижена другосрбијанска нула, која се одазива на Филип Давид!

– Хандке треба да добије награду за морални стрмопизд! – пизди некакви другосрбијански Басара, а аплаудира му др Срђа Павловић чак из Канаде!

– Петер Хандке осим што је Нобеловац јесте и класични морални идиот! – мудросере кловн Нико(лаидис) из Улциња!

– Хандке је добио Нобелову награду због своје исламофобије као један од ријетких који је препознао да Милошевић поново прави Европу хришћанском и великом! – ускликну извјесни Реуф Бајровић из босанског тамног вилајета!

Овај испаде најпаметнији међу овим идиотима, ако му се одбије на ретардираност ово о исламофобији! Ту је вјероватно мислио на „исламофобију“ као код Андрића и Његоша!

А каква ће тек вриска и скика да их стане кад Хандке стигне са „побједничким пехаром“ у Бања Луку, Београд и Косовску Митровицу!?