Европско првенство у Пољској, од 24. августа до 3. септембра

ОДБОЈКА: Србија против Пољске прексјутра пред 60.000 гледалаца!

1076

Европско првенство за одбојкаше одржаће се од 24. августа до 3. септембра у Пољској. Репрезентацији Србије припала је част да на отварању игра против домаћина и то на фудбалском стадиону у Варшави. Према незваничним подацима већ је продато више од 60.000 улазница.

Прије три године ове две селекције играле су на истом стадиону на почетку Свјетског шампионата. Тада је Пољска побиједила са 3: 0, што додатно мотивише наш тим. Србија ће после Варшаве такмичење наставити у Гдањску против Естоније (26. август) и Финске (28. август).

Побједници група директно ће се пласирати у четвртфинале, а другопласиране и трећепласиране селекције играће у осмини финала. На 30. Првенству Европе учествује 16 селекција које су подијељене у четири групе. Титулу брани Француска, која је прије две године у Софији у финалу савладала Словенију, док је Италија била трећа.

По мишљењу стручњака ово ће бити једно од најквалитетнијих континенталних такмичења, јер бар 8 репрезентација може до одличја. Одбојкаши Србије до сада су на шампионату Европе освојили две златне, једну сребрну и шест бронзаних медаља (рачунајући Југославију и Србију и Црну Гору).