Поглед с Истока

Како је завладао Антихрист!

14019

Пише: Донко Ракочевић

Све безбожнички ужаси савременог свијета кренули су од Француске револуције, њени идеолози тражили су раскид са свим традицијама. На њеним темељима, родила се потом и Бољшевичка револуција у Русији, и Комунистичка револуција у Југославији, па и сама Југославија је створена на идејама Француске револуције, па и конкретно – франунцуски масони су имали одлучујући утицај на њено стварање.

Под ужасним називом – јакобинци“, појавила се секта првих дана Француске револуције, која је учила да су сви људи једнаки и слободни; у име ове једнакости и њене дезорганизоване слободе, бацали су под ноге олтаре и тронове; у име ове исте једнакости и ове исте слободе, звали су све нације у пропасти побуне и ужасе анархије.

Жак Жак Русо, идеолог просветитељства, био је најпопуларнији филозоф међу члановима Јакобинског клуба. У својој идеалној држави, говорио је, не дозвољава се ниједна нетолерантна религија, посебно хришћанство. Постојало би признање вјере која је чисто грађанска и сва црквена имовина мора постати државна. Што ми је ово познато!

У „Комунистичком манифесту“, Маркс је прогласио: „Комунистичка револуција је најрадикалнији прелом са традиционалним идејама“. Ту његову револуционарну мисао, у дјело су најбоље спровели Лењин и Стаљин, а потом и Тито.

„Комунист мора своју припадност партији у овом најважнијем видљиво изразити – он мора одлучно, стопроцентно прекинути са религијом… Религија и комунизам су две силе које међусобно стоје у непомирљивој борби два непријатеља од којих комунизам неће никада своју руку пружити религији…“ (Статут Комунистичке партије Југославије, Издање Покрајинског комитета КПЈ за Србију, 14. јунуар 1942).

Данас, 80 година касније, Црногорци су и даље Антихристови борци – Броз је и даље њихов идол, а комунизам најплеменитија идеја… И није такав „систем вриједности“ само међу обичним свијетом, већ комунистички, безбожнички дух станује и даље у бројним државним установома (о главном граду да и не говорим), као и у медијима, од државне телевизије до свих дневних новина…

И Албанија се ослободила тог злодуха, ми изгледа никад нећемо, поготову сада када се на власт врате „мањинци“…