доктор Хилда Хутчерсон са Универзитета у Колумбији o разлозима и решењима сексуалних проблема

Секс је здрав али га жене избјегавају!

1392

Секс побољшава имунитет, помаже у борби против стреса, смањује бол и побољшава везу… Ипак, према анкети коју је спровео „HealthyWomen“, двије трећине жена води љубав само једном недељно. Који је главни разлог због којег жене не вoде љубав чешће и која су решења, открива из свога рада с пацијентицама докторка Хилда Хутчерсон са Универзитета у Колумбији

Умор

Најчешћи изговор је умор. Међутим, и за то постоји решење. Осим што се морате наспавати, корисно је и вjежбање, које ће вам дати више енергије. На крају крајева, ни секс не мора бити маратонски, некад ће бити добар и један брзински.

Нерасположење

Није необично да се страст смањује што сте дуже у вези с партнером. Да бисте зачинили ствари, пробајте са сексом изван спаваће собе, секси играчке или експериментишите с позама. Будите свjесни да на расположење утичу хормони, поготово уочи менструације. Тада је препоручљиво да смањите унос соли и кофеина у организам и да пијете пуно воде како бисте се осjећали боље. Имајте на уму да и таблете које узимате утичу на расположење и сексуалну жељу, попут контрацепцијских таблета.

Љутња

Мањак секса може бити и знак нерijешених проблема у вези. Добра вijест је да би партнер могао бити спремнији на сарадњу и решавање проблема кад би био свjестан да то води до бољег секса, на обострано задовољство.

Главобоља

Имајте на уму и да таблете против болова могу смањити жељу за сексом, стога не би било лоше да пробате с таблетама које надокнађују магнезијум које могу смањити учесталост главобоља.